Felkészülés

Orvosi vizsgálat, edzőbemutatás, erőfelmérés Debrecenben

Zdnek Scasny levezényelte első edzését, szlovák válogatott kapu próbajátékon

A Debrecen megkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra az új edző, Zdenek Scasny vezetésével. Az első napon orvosi vizsgálaton, terheléses erőfelmérőn vettek részt a játékosok, majd az első foglalkozást is megtartotta a cseh szakember. A csapattal tartott a próbajátékon lévő kétszeres szlovák válogatott kapus, Pavel Kovac is.

DVSC-címerOrvosi vizsgálattal kezdődött a játékosok programja - írta a dvsc.hu. A felmérések szükségességéről Dr. Varga Lehel csapatorvos beszélt a klubhonlapnak: "egy hónapig nem voltak a játékosok a látókörünkben, nem tudjuk, milyen egészségügyi állapotban vannak, ezért többféle vizsgálatot elvégzünk. Ilyenkor természetesen van testzsír- és testsúlymérés, EKG, szem- és izomvizsgálat. Megnézzük, mennyire feszesek az izmok, emellett végzünk egy tizenkét-elvezetéses EKG-t, amellyel a szív állapotát lehet ellenőrizni. Ha a játékosnak bármiféle egészségügyi problémája van, ami esetleg zavarja a felkészülés elkezdésében, azt elmondja, és megtesszük a lépéseket" - mondta a szakember.

A vizsgálat közben Zdenek Scasny megbeszélte a napi és a heti programot Frida Ferenc technikai igazgatóval, Meszlényi Tiborral és Sándor Tamással, a két pályaedzővel és Erdélyi Miklós kapusedzővel. Ezután Szima Gábor, a klub elnöke bemutatta az új vezetőedzőt a játékosoknak, és a cseh szakember megtartotta az első könnyed fogalkozást is.

Ezen részt vett a próbajátékon lévő kétszeres válogatott kapus, Pavel Kovac, valamint a lejárt szerződésű Kiss Zoltán is. Utóbbi játékos lejárt kontraktusát még nem hosszabbították meg, de a tárgyalások zajlanak. Betegség miatt hiányzott Bódi Ádám és Fodor Marcell, valamint nem érkezett még meg Adamo Coulibaly és Luis Ramos. Ők kedden csatlakoznak a kerethez.

Az edzés közben a csapat néhány tagja már megkezdte a terheléses erőnléti felméréseket, amelyen mindenkinek át kell majd esni. Két görög szakember vezetésével végezték a futógyakorlatokat, amiknek az eredményét kiértékelik, és így az edzői stáb még részletesebb képet kap a játékosok állapotáról.