Légiósaink Európában

Gera villogott, Priskinék égtek az FA-kupában

Gera Zoltán csereként beállva gólt szerzett és gólpasszt adott a Peterborough ellen, míg az Ipswich Fülöppel és Priskinnel a soraiban hetet kapott a Chelsea-től.

Priskin küzd a Chelsea ellen-foto_Afp

Anglia

Az elmúlt hétvégén FA-kupa fordulót rendeztek Angliában, így a bajnokikon kispadra szoruló Bogdán Ádám ezúttal végigvédte a York City elleni összecsapást, méghozzá hibátlanul, hiszen csapata 2-0-ra győzte le ötödosztályú ellenfelét. Gera Zoltán a második félidő kezdetén lépett pályára a Fulham csapatában, majd ezt követően fejelt egy gólt és adott egy gólpasszt, csapata pedig 6-2-re nyert a harmadosztályú Peterborough ellen.

Nem lépett viszont pályára Kádár Tamás, aki a kispadról nézte végig csapata, a Newcastle United bukását a League Two-ban szereplő Stevenage ellen. Nem lehetett kellemes napja Fülöp Mártonnak és Priskin Tamásnak sem, hiszen csapatuk 7-0-s vereséget szenvedett az újra formába lendülő Chelsea-től. A magyar kapus végig a pályán volt, Priskin pedig a 63. percben lépett pályára. A Queens Park Rangers játékosa, Buzsáky Ákos és a Cardiff City védője, Gyepes Gábor sérülés miatt nem léphetett pályára. A negyed osztályban szereplő Hereford védője, Kovács János végig a pályán volt a Lincoln City elleni mérkőzésen, ahol csapata 4-3-ra nyert, és ezzel kiharcolta a továbbjutást.

Spanyolország

Pintér Ádám csapata, a Zaragoza az utolsó helyre csúszott vissza a Pimera Division tabelláján, hiszen a hétvégén 4-0-s vereséget szenvedtek az Espanyoltól. A magyar védő a 48. percben lépett pályára az egykori brazil válogatott Edmilson helyén. Jobban szerepelt másik honfitársunk, Vadócz Krisztián a hétvégi fordulóban, az Osasuna ugyanis 0-0-s döntetlent játszott a Getafa ellen. A mérkőzést végigjátszó magyar középpályás neve mellé egy sárga lapot jegyezhettünk fel.

Olaszország

Koman Vladimir végig pályán volt a Sampdoria csapatában, a genovaiak ezúttal a Roma ellen tudtak 2-1-re diadalmaskodni. A másik genovai csapatban Rudolf Gergely nem kapott szerepet a Cesena elleni 0-0-s döntetlen alkalmából. A Fiorentina otthonában 3-2-es vereséget szenvedő Brescia csapatában Vass Ádám eltiltása, Feczesin Róbert pedig sérülése miatt nem léphetett pályára. A Serie B-ben Filkor Attila nem kapott szerepet az Ascoli ellen 2-0-ra diadalmaskodó Triestina keretében

Görögország

Németh Krisztián hosszú idő után újra szerepet kapott az Olympiakosz csapatában, a magyar támadó a 84. percben Pantelicset váltotta a Kerkyra elleni 2-0-s győzelem alkalmával. A pireuszi csapat másik magyarja, Megyeri Balázs a keretben sem kapott helyet. Gól nélküli döntetlennel végződött az Ergotelis-Volos találkozó, a vendégeknél Szélesi Zoltán végig a pályán volt a jobbhátvéd pozíciójában.