Edzőváltás

Csütörtöktől Paul Jewell lesz Priskin és Fülöp edzője

Az Ipswich a Derby és a Wigan korábbi menedzserét szerződtette Keane helyére

A korábban a Derby Countyt és a Wigant irányító Paul Jewell lesz az Ipswich Town menedzsere. Fülöp Márton és Priskin Tamás korábbi edzőjét, Roy Keane-t a múlt héten menesztették, azóta a csapat megsemmisítő, 7-0-s vereséget szenvedett a Chelsea-től az FA Kupában. Szerdán újabb nagy ellenféllel, az Arsenallal kell megküzdeniük a Ligakupa elődöntőjében, de Jewell csak ez után veszi át a csapat irányítását.

Az Ipswich, amelynek hivatalosan megfogalmazott célja a Premier League-be való feljutás, jelenleg csak három pontnyira van a Championshipből, az angol másodosztályból való kieséstől. Nem csoda, hogy menesztették Roy Keane-t - talán csak az időzítés volt furcsa, hisz a csapat épp két nagyágyú ellen készült. A 2013-ig szerződtetett Paul Jewell feladata szintén az, hogy a legfelsőbb osztályba vezesse a csapatot, azonban a mostani helyzetben valószínűleg megelégszenek a vezetők a biztos középmezőnybeli helyezéssel is.

Paul Jewell

A csapat Keane menesztése óta lejátszotta a Chelsea elleni FA Kupa-mérkőzését, és 7-0-s vereséget szenvedett. Szerdán az Arsenallal találkoznak a Ligakupa elődöntőjében, és erre még az ideiglenesen megbízott Ian McParland-Tony Loughlan páros készíti fel őket, Jewell csütörtöktől vezeti az edzéseket.

"Még nem is találkoztam a csapattal és a stábtagokkal - kezdte az újonnan kinevezett menedzser a "székfoglalóját". - Túl sok most az esemény, és nem akarok további zavart kelteni. Ma délután még sok DVD-t kell megnéznem, és szerda este a lelátóról fogom figyelni a csapatot."

A korábbi csatár 2008 óta nem dolgozott sehol, akkor épp egy Ipswich elleni bajnoki vereség után mondott le a Derby menedzseri posztjáról. Most említést tett elődje, Roy Keane munkjáról is, de udvariasan fogalmazott a korábbi manchesteri klasszissal kapcsolatban.

"Nem azért jöttem, hogy Roy Keane-t becsméreljem. Mindig szomorú, ha egy menedzser elveszti az állását, de engem az érdekel, hogy a legjobbamat nyújtsam. Elismerem Royt játékosként, szakemberként és emberként is, de valamiért itt nem működtek úgy a dolgok, ahogy szerette volna. Azt hiszem, megvan bennem, ami a csapat feljuttatásához kell. Semmire nincs garancia, de annyit megígérhetek, hogy minden követ megmozgatunk, hogy a klub hosszútávú célja, a Premier League-be való felkerülés sikerüljön. A csapat önbizalma most padlón van, de remélhetőleg tudunk ezen segíteni. Gyors eredményeket azonban senki ne várjon! Általában 74 pont körüli teljesítmény kell a rájátszáshoz, azaz nekünk még 46-ot kellene szereznünk, ami nagy falatnak tűnik. A legfontosabb, hogy elkezdjünk fejlődni, és megszilárdítsuk a játékosok hitét."