Liverpool

Vége! Távozik Roy Hodgson!

Szombat délben a Liverpool FC hivatalos honlapján jelentette be, hogy közös megegyezéssel felbontották Roy Hodgson menedzser szerződését. Utódja a kispadon a klub legendája, Kenny Dalglish lesz, aki 1985 és 1990 között már irányította a Vörösöket.

Roy Hodgson távozik Liverpoolból

"Hálásak vagyunk Roy Hodgson munkájáért, és erőfeszítéseiért, de mindkét fél úgy vélte, hogy a csapat érdekeit az szolgála legjobban, ha más veszi át a csapat irányítását. A legjobbakat kívánjuk neki a jövőre nézve" - olvasható John Henry tulajdonos álláspontja a liverpoolfc.tv-n.

Roy Hodgson a Fulhamtől érkezett a Liverpool kispadjára, Angliában az előző szezonban az Év Edzőjének választották, miután az Európa Liga döntőjébe vezette a londoni kiscsapatot. Az Anfield Roadon viszont nem találta meg a közös hangot a játékosokkal, irányításával 13 győzelem, 10 vereség és 8 döntetlen a csapat mérlege, jelenleg a 12. helyen szerénykedik a Premier League-ben.

"A Liverpool kispadján ülni hatalmas kiváltságnak számít. Ezt minden volt és leendő menedszer is tudja. A Liverpool egyike a világ legnagyobb futballklubjainak. Az elmúlt hónapokban életem legnagyobb kihívását éltem meg, nagyon szomorú vagyok, hogy nem tudtam a csapattal maradandót alkotni, összekovácsolni a játékosokat. Számos nagyszerű, világklasszis futballistával dolgoztam együtt, minden jót kívánok az egész csapatnak a jövőben. Köszönöm munkatársaik támogatását és segítségét, és természetesen a szurkolók szenvedélyét és elkötelezettségét. Támogatásukkal egy napon újra a legjobb csapat lesz a Liverpool" - köszönt el a csapattól Roy Hodgson.

A tulajdonos hozzátette: "Nagyon örülünk, hogy Kenny (Dalglish) elvállalta az együttes irányítását, már a vasárnapi FA-kupa meccsen és a szezon hártalévő részében. Játékosként is, edzőként is ő az egyik legnagyobb a klub történetében. Rendkívül szerencsések és hálásak vagyunk, hogy visszatér közénk."

Kenny Dalglish játékosként 1977-től 1990-ig szolgálta a Mersey-parti alakulatot. A pályán csatárt játszó skót legfontosabb címei közé hat angol bajnoki elsőség és három BEK-győzelem tartozik. Edzőként 1985 és 1991 között (1985-től 1990-ig játékos-edzőként) háromszor bajnokságot, kétszer FA-kupát és Charity Shieldet (szuperkupa), egyszer Ligakupát nyert a Liverpoollal.