Átigazolás

Hivatalos - Dzeko aláírt a Manchester Cityhez

A Machester City péntek este hivatalos honlapján jelentette be, hogy 2015 júniusáig szóló szerződést kötött a bosnyák támadóval. Dzeko 32,5 millió eurórét váltott klubot, a Wolverhampton elleni bajnokin mutatkozhat be új csapatában.

Dzeko aláírt a Cityhez.

"Mindig is a City ajánlata vonzott, de a Wolfsburg a mai napig nem akart eladni" - nyilatkozta az aláírás után a 24 és játékos, aki korábban azt hangsúlyozta, kizárólag a Wolfsburgban szeretne sikereket elérni, majd később azt, hogy csak a Serie A-nak van esélye nála.

"Mindenki csak a pénzről beszél, de korántsem erről van szó. Tele vagyok ambícióval, beszéltem Mancini úrral is, aki biztosított róla, hogy itt lesz a legjobb helyem. Izgatott vagyok, mert olyan társaim lesznek itt, mint Tévez vagy Touré. Manchestert még nem ismerem, eddig csajk egyszer jártam a városban, de már nagyon várom, hogy mindent és mindenkit megismerjek, és megfeleljek a szurkolók elvárásainak."

"A City remekül teljesített eddig a szezonban, és a további sikerekért én is minden tőlem telhetőt megteszek. Meg akarom nyerni a Premier League-et a csapattal."

Érkezésével összeállt a félelmetes, Dzeko-Tévez csatárkettős, jelentősen növelve a City esélyeit hazai és nemzeközi sikerekre. A támadó a 10-es számú mezt kapta meg klubjában, a jövő szombaton, a Wolverhampton elleni bajnoki mérkőzésen debütálhat.