Újpest

A fiatal játékosok nagy lehetőség előtt állnak - Mészöly Géza

Mészöly Géza játékoskorában sem kedvelte a kizárólag futásokból álló edzéseket, ezért volt néhány könnyedebb feladat az újpesti edzéseken.

UTEKomoly pénzügyi gondok vannak Újpesten, de Mészöly Géza vezetőedző megpróbálja kizárni a problémákat a hétköznapokból. A szakembernek pozitív élményei vannak a felkészülés kezdetével kapcsolatban, ismét több fiatalnak van esélye bekerülni az NB I-es csapat keretébe.

Pozitív benyomásaim vannak az első három edzés után, mindenki nagyon motiváltan kezdte meg a felkészülést. Érzik a fiatal játékosok, hogy ismét nagy lehetőség előtt állnak, hiszen azok, akik meggyőznek minket arról, hogy érdemes velük hosszú távon is az első csapatnál számolni, több játéklehetőséghez juthatnak a tavaszi idényben. Most az volt a lényeg, hogy mindenki ráhangolódjon a munkára, ezért is próbáltuk meg élvezetessé is tenni a foglalkozásokat. Emlékszem, játékos koromban én sem kedveltem különösebben a kizárólag futásokból álló edzéseket, de az, hogy volt néhány könnyedebb feladat, nem azt jelentette, hogy ezen a héten már nem komoly munka folyt nálunk. Úgy gondolom, hogy akik végigcsinálták ezt a három tréninget, előnyben lesznek a többiekkel szemben, akik most még „csak” az egyéni edzéstervük szerint készültek. Ezért is örültem annak, hogy a hét végére Böőr Zoltán és Korcsmár Zsolt is csatlakozott hozzánk” – jegyezte meg az újpesti tréner a klub honlapján.

A felkészülés programja már kialakult Újpesten, a csapat két hét múlva Sopronban edzőtáborozik, majd január 23-án a szombathelyi teremtornán vesz részt.

Hétfőn Kovács Zoltánnal felvázoljuk a játékosoknak, hogy mit várunk tőlük a felkészülés alatt, illetve tavasszal, majd elkezdjük az első olyan edzést, amikor a labda is előkerül. Keddtől napi két gyakorlást tartunk, egyet a már ismert budai műfüves pályán, egyet pedig a Megyeri úton, a kettő között pedig közösen ebédel a csapat, illetve a pihenésre is lesz lehetőségük a játékosoknak. Két hét múlva pedig elutazunk Sopronba edzőtáborozni, ahol ugyanolyan minőségi munkát tudunk végezni, mintha külföldre utaznánk. Mindenképpen erős külföldi együttesekkel szeretnénk játszani, mert tapasztalatom szerint ezek a nemzetközi edzőmeccsek a felkészülés csúcspontjai. Több találkozó is szervezés alatt áll, ami viszont biztos, hogy január 23-án részt veszünk a szombathelyi teremtornán, amelyen remélem, feldobott állapotban, sok szurkoló előtt eredményesen tudunk majd szerepelni” – bizakodott a lila-fehérek 43 éves szakvezetője.