Téli Olimpia 2018

Új pályázatvezető Franciaországban

Annecynek nincs sok ideje, hogy behozza lemaradását

  • MTI

Charles Beigbedert nevezték ki pénteken a 2018-as téli olimpiára kandidáló Annecy pályázati bizottságának élére.

Christian Montelli, a testület vezetőségének egyik tagja elmondta, hogy a december közepén lemondott Edgar Grospiron helyére elsőként Beigbedert kérték fel, a Francia Olimpiai Bizottság elnöke, Denis Masseglia is egyetértett az üzletember személyével, aki elfogadta a lehetőséget.

Beigbeder nehéz helyzetben veszi át a feladatokat, mivel a pályázati munkát a közelmúltban több éles bírálat érte, Masseglia például december elején arról beszélt, hogy Annecy négy-öt hónapos lemaradásban van a másik két kandidálóval, a dél-koreai Pjongcsanggal, illetve Münchennel szemben. A lemaradást az okozta, hogy a nemzetközi bizottság (NOB) tavaly júniusi bírálatai után nagyon lassan reagáltak a kandidálás irányítói, s az elképzelések újratervezésének folyamata több hónapig tartott.

Annecyba február közepén látogat majd el NOB szemléző testülete, hogy helyszíni tapasztalatokat gyűjtsön a város terveiről, elképzeléseiről, a körülményekről. A pályázóknak jövő keddig kell benyújtaniuk hivatalos, részletes kandidálásukat a NOB-nak, amely július 6-án, a dél-afrikai Durbanben dönt a végleges helyszínről.