FA-kupa

Mancini győzelemmel térne vissza Leicesterbe

Roberto Mancini, a Manchester City menedzsere örül, hogy viszontlátja egykori mesterét, a svéd Sven-Goran Erikksont, de nyerni akar az FA-kupában a Leicester ellen.

Az Angol Labdarúgó Szövetség törölte Pablo Zabaleta Arsenal elleni mérkőzésen kapott piros lapját. A Manchester City argentin védőjét azután állították ki, hogy kakaskodott Bacary Sagnával, az londoniak játékosával. A futballistára így számíthat Roberto Mancini a Leicester elleni FA-kupa mérkőzésen, amely különleges lesz a szakvezető számára. A City menedzsere ugyanis 2001-ben egy hónapig a Leicester játékosa volt.

„Egy hónapig voltam Leicesterben, de remekül éreztem magam a klubnál. Ha az emlékezetem nem csal, jó pozícióban volt az együttes, amikor távoztam, talán hatodik helyen. Öt mérkőzést játszottam ez idő alatt, és csak az Evertontól kaptunk ki. Jó tapasztalat volt ez számomra, rövid, de élvezetes, ekkor döntöttem el, hogy visszatérek még Angliába. A csapat szurkolói csodálatosak voltak, a játékosok pedig tisztelettudóak és barátságosak” – mondta az Internazionale egykori edzője.

Az olasz tréner arra is kitért, hogy a Leicester szakmai munkáját az a Sven-Goran Erikkson vezeti, aki az ő edzői karrierjére is nagy hatással volt.

„Alig várom, hogy találkozzak Svennel, akinek a másodedzője lehettem a Laziónál, ami az első edzői munkám volt. Boldog vagyok, hogy ő a Leicester menedzsere, a svéd mester ugyanis nagy hatással volt a karrieremre. Hosszú ideig voltam a játékosa a Lazionál, együtt küzdöttünk a klub sikeréért. Sven győzelemre fog játszani csapatával, de így teszünk mi is, ez az egyetlen lehetőségünk. Meg akarjuk nyerni a mérkőzést, ezért a legerősebb csapatunkkal érkezünk Leicesterbe, mert sikert akarunk elérni az FA-kupában” – nyilatkozta a magabiztosan 46 esztendős szakember.