Zalaegerszeg

Kocsárdi dobogón maradna és kupadöntőt játszana

Kocsárdi Gergely a tavalyi szezonhoz hasonlóan ismét MK-fináléba jutne, de tudja, sok függ a sorsolástól is.

ZTEA Zalaegerszeg csapatkapitánya tudja, most érkezik a szezon legfárasztóbb időszaka a számukra: a téli felkészülés. A 35 éves védő a Zalai Hírlapnak nyilatkozott arról, milyen reményekkel várja a tavaszi szezont.

„Ez az esztendő egyik legfárasztóbb időszaka, főképp a monotonitása miatt. Hosszú ideig nincsenek tétmérkőzések, viszont az egész éves állóképesség alapját ekkor kell megszerezni, amivel minden futballista tisztában van” – mondta a rutinos futballista.

Természetesen a zalai csapat játékosa arról is beszélt, hogy szerinte mi lehet a sikeres tavaszi szereplés kulcsa.

Kell egy jó felkészülés, és az is, hogy a játékos mozgás ne legyen túlságosan nagy. Sokszor ugyanis az is erősítést jelent, ha együtt marad a keret, egy-két minőségi igazolással pedig reális cél lehet a dobogós helyezés megtartása. Ott van még a kupaszereplés is, amely szintén fontos. Sok függ még a későbbi sorsolástól is, de nem titkolom: a legutóbbi sorozathoz hasonlóan jó lenne ismét az MK-fináléba jutni, azt ugyanis mégis csak jegyzik. Ugyanígy a nemzetközi kupaszereplést is, úgyhogy elegendő motiváció akad” – jegyezte meg a 423 NB I-es mérkőzéssel rendelkező játékos.