Vasas

Négy-öt játékos érkezhet - Komjáti András

A piros-kékek vezetőedzője sok erőnléti edzést tervez januárra

Csütörtökön kezdi meg a felkészülést a Vasas labdarúgócsapata az NB I tavaszi szezonjára. Komjáti András vezetőedző a klub honlapjának elmondta, hogy sokat szeretne javítani a játékosai fizikai állapotán, ezért rengeteg futóedzést tervez. Új játékosokat nem nagyon van lehetőségük leigazolni, inkább fiatalok kölcsönvételét tervezik Debrecenből és a Ferencvárosból.

Vasas-címerJanuár első hetében még csak ráhangoló tréningeket tartanak a Vasasnál, utána viszont kőkemény erőnléti edzések következnek. Január végén már edzőmérkőzések várnak a csapatra, de Komjáti András addig még sokat akar javítani a futballisták kondiján, szerinte ugyanis ez volt a legnagyobb baj ősszel.

"Számos futóedzést tervezek ebben a két hétben, persze ne gondoljon senki sem tíz kilométeres távokra, sokkal inkább résztávos és fartlek jellegű edzésekre, vagyis különböző ismétlésszámmal, különböző távok – maximum 1200 méterig –, szerepelnek a műsoron. Ezek egy része reményeim szerint – bár ez még további egyeztetést igényel –, a Honvéd Tüzér utcai atlétikai pályáján, illetve futófolyosóján valósulhat meg. A bázis azonban a Fáy utcában lesz, az időjárástól függően a műfüves pályán vagy a sátorban - mondta a vezetőedző a vasassc.hu-nak.

Komjáti András az esetleges új igazolásokról is beszélt: "a próbajátéknak én személy szerint nem vagyok híve, annak, hogy január-február táján a jövés-menés miatt elsikkadjon a munka. A lehetőségeink amúgy is korlátozottak, négy-öt játékosban gondolkodunk, akikről úgy véljük célzottan segíthetnek a gondjainkon. Közülük Nikolov Balázs és Németh Gábor már december végén is velünk volt és a holnapi gyakorláson is jelen lesznek, míg három tehetséges fiatal, Szilágyi Péter, Rezes László és Kulcsár Dávid kölcsönvétele ügyében is puhatolódzunk. Hangsúlyozom egyikőjükkel sem kötöttünk még semmiféle megállapodást."

A Vasas jelenleg a 13. helyen áll a Monicomp Ligában, de csak egy ponttal előzi meg a 15., jelenleg kiesőjelölt Haladást.