Spanyol Kupa

Kétgólos hátrányból jutott tovább a Villarreal

A Valencia gyorsan kétgólos előnybe került, de aszünet után hengerelt a Villareal

A szünetben kétgólos előnyben volt a Valencia a Villarreal otthonában, de a Sárga Tengeralattjáró Rossi és Cazorla vezetésével fordított és továbbjutott a Király Kupa nyolcaddöntőjéből.

Az ötödik percben Ever Banega lőtt távolról a Villarreal kapujára, és a kapus leért ugyan a jobb alsóra, de furcsa módon a saját kapuja felé ütötte a labdát, és az be is csorgott. (0-1)

A Villarreal nem omlott ugyan össze a korai góltól, de így is a Valencia duplázta meg az előnyét a 23. percben. Soldado vett le gyönyörűen egy hosszú előreívelést a büntetőterületen belül és még ugyanabban az ütemben a másik lábával a kapuba lőtt. (0-2)

A vendégek kapusa, Guaita már az első gól után is azonnal elkezdte húzni az időt, ezt követően még látványosabban csinálta, így már a 35. percben kapott egy feleslegesnek tűnő sárgát. Mindenesetre érezhette, hogy hiába vezetnek, nincs lefutva a meccs.

Rossi ünnepel Vicente mellett a Villareal-Valencia kupameccsen

A Villarreal valódi ébredésére viszont a második félidőig kellett várni, igaz, akkor már a 47. percben megjött a szépítő gól. Rossi kapott labdát az ötös sarkán, és kisodródott ugyan, de középre tudott lőni, Cazorla pedig bepasszolta a játékszert. (1-2)

Mindössze egy perccel később Stankevicius borította fel tizenegyest érőn Rubent, és Rossi higgadtan lőtte a bal alsóba a büntetőt. (2-2)

Mivel az első mérkőzés végeredménye 0-0 lett, még így is a Valencia állt továbbjutásra az idegenben lőtt góljainak köszönhetően, és a hazaiak nem is álltak le. A 63. percben Cazorla kényszerítőzött a tizenhatos bal oldalán, és a kitörő kapus mellett keresztbe passzolt Rubenhez, akinek már csak az üres kapuba kellett lőnie. (3-2)

A Valencia érdemben nem tudott hozzászólni az események alakulásához, és a hosszabbításban a Sárga Tengeralattjáró fölényessé tette a sikerét: Rossi egyedül lépett ki, elfektette a kapust majd a visszaérő védőket is, és a bal alsóba lőtt. (4-2)

Spanyol Király Kupa, nyolcaddöntő, visszavágó:

Villarreal-Valencia 4-2 (0-2)
Továbbjutott: a Villarreal 4-2-es összesítéssel

Korábban játszották:
Real Mallorca-Almería 3-4
Tj: az Almería, kettős győzelemmel, 8-6-os összesítéssel

Getafe-Real Betis (II. osztályú) 1-3
Tj: a Real Betis, 4-3-as összesítéssel

Szerdán játszották:

Athletic Bilbao-FC Barcelona 1-1
Tj: FC Barcelona, 1-1-es összesítésssel, idegenben lőtt góllal

Deportivo La Coruna-Cordoba (II.) 3-1 - hosszabbítás után
Tj.: Deportivo La Coruna, 4-2-es összesítéssel

Málaga-Sevilla 0-3
Tj.: Sevilla, kettős győzelemmel, 8-3-as összesítéssel

Később játsszák:

Espanyol-Atlético Madrid 20:00 (0-1)
Levante-Real Madrid 22:00 (0-8)