Forma-1

Karthikeyan a Hispania versenyzője

Az indiai hat év után tér vissza a Forma-1-be

Narain Karthikeyan a saját Twitter-oldalán és az indiai médiában jelentette be, hogy leszerződött a Hispania Racing Teamhez a Forma-1 2011-es szezonjára. A versenyző korábban a Jordannel szerepelt a Száguldó Cirkuszban, 2005-ben öt pontot szerzett a sárga autóval.

"Visszatérek az F1-be 2011-ben. Versenyzői szerződést írtam alá a HRT-nél. Mindig mondtam, hogy még nem járt le az időm a Forma-1-ben, és most itt a lehetőségem" - írta Karthikeyan a Twitteren.

Narain Karthikeyan

A Hispania még nem jelentette be a szerződés aláírását, de erre az istálló pénteki sajtótájékoztatóján valószínűleg sor kerül.

Az indiai versenyző 2005-ben a Jordannel szerepelt a Száguldó Cirkuszban, és öt pontjával a 18. helyen végzett - ezeket a pontokat a Michelin-gumival versenyzők által bojkottált Amerikai nagydíjon szerezte. Ezután két évig a Williams tesztpilótája volt, majd az A1 GP-sorozatban versenyzett. Ottani legjobb szezonja a 2007-08-as volt, amikor két futamgyőzelmet ért el, és összesítésben 10. lett. 2010-ben a NASCAR Truck Racingben és néhányszor a Superleague Formula sorozatban indult.

Az indiai lapoknak nyilatkozva Karthikeyan azt mondta: "sokáig tartott, mire összejött, de örülök, hogy újra a Forma-1-ben versenyezhetek. Soha nem adtam fel a reményt, hogy egyszer még az autóversenyzés csúcskategóriájában szerepelhetek. Biztos vagyok benne, hogy megvannak a képességeim a sikerekhez. Alig várom, hogy újra együtt dolgozzam Colin Kollesszal (a csapatigazgató - a szerk.), akivel régóta nagyszerű a kapcsolatom." Emellett a szponzorainak is megköszönte a támogatást, akik nélkül aligha lehetne ott 2011-es szezonban a Forma-1-ben.

Ezzel még öt szabad versenyzői ülés maradt: a Hispaniánál egy, a Force Indiánál és a Toro Rossonál kettő-kettő.