Spanyol Király Kupa

Guardiola elégedett, Llorente egyik szeme sír, a másik nevet

Kissé álmosan lendül bele tavalyi formájába a Barcelona, a katalánok szerda este nehézkesen jutottak túl az Athletic Bilbaón a Király Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján, idegenben lőtt góljuknak köszönhetik a tövábbjutást. Pep Guardiola vezetőedző ugyanakkor elégedetten értékelte csapatát, különösön a gólszerző Abidalt emelte ki.

Nem adta könnyen magát a Bilbao a Barcelonának"Ez egy rendkívül fontos győzelem számunkra, bármi is az eredmény. Fantaszikus volt megtapasztalni a bilbaói légkört, a szurkolók büszkék lehetnek a csapatukra, de ez fordítva is elmondható. Kellemetlen meglepetés lett volna, ha nem jutunk tovább, de ezt szerencsére elkerültük" - nyilatkozta Gurdiola nem sokkal a lefújás után a Marca spanyol napilapnak.

"Abdidal elképesztő formát mutatott az elmúlt mérkőzéseken, és a gólja is hihetetlen volt, ráadásul a többieknek is erőt adott. Nagyon büszke vagyok rá."

A Bilbao egyenlítő góljának szerzője, Fernando Llorente vegyes érzelmekkel értékelte a mérkőzést.
"Szomorú vagyok, hogy nem jutottunk tovább a következő fordulóba, másrészt a csapat nagyon jól teljesített. Ma nem mellénk állt a szerencse. Egy biztos, emlékezetessé tettük a barcelonai játékosoknak ezt a találkozót."

Spanyol Király Kupa, nyolcaddöntő, visszavágó:
Athletic Bilbao-FC Barcelona 1-1
Továbbjutott: FC Barcelona, idegenben lőtt góllal.