Spanyol Király Kupa

Döntetlennel jutott tovább a Barcelona

A Deportivo csak hosszabbításban gyűrte le a Córdobát

Nagyon nehézzé tette a továbbjutást az Athletic Bilbao a Barcelona számára a Király Kupában. A baszkok sokáig jól tartották magukat, majd felálltak hátrányból is, de idegenben lőtt góljával a Barca jutott tovább. A Deportivo szintén döntetlent ért el a másodosztályú Córdoba ellen, de ők ezzel hosszabbításra kényszerültek, ahol ki tudták harcolni a nyolc közé kerülést.

A Bilbao ugyanolyan masszív védekezésre épülő taktikával állt ki a Barcelona ellen, mint decemberben a Camp Nouban, és ez sokáig eredményre is vezetett. A katalánok nem sok helyzetet tudtak kialakítani, és azokat is rendre kihagyták.

A 8. percben Villa fejelt közelről, de Iraizoz bravúrosan védett, majd Messi gyengécske lövését is szépen fogta egy kontra végén a 19. percben.

A nagyobb izgalmak a második félidőre, annak is a hajrájára maradtak. Legalábbis ami a játékot illeti. Az 55. percben ugyanis Abidalt fejbe dobták a saját kapuja előtt, így néhány percet a francia ápolásával kellett tölteni.

Pedro és Messi köszönti Abidalt a Bilbaónak lőtt gólja után

A balhátvéd a 75. percben állt bosszút, amikor Messi kitette neki középről a labdát, és ő futtából szépen kilőtte a bal alsó sarkot. (0-1)

A hazai játékosok arcát látva úgy tűnt, eldőlt a meccs, de világbajnok centerük, Fernando Llorente felélesztette a reményt öt perccel a rendes játékidő vége előtt, amikor 15 méterről, középről szintén a bal alsóba lőtt, csak épp Pinto kapujába. (1-1) Ez a játékos óriási klublegendává válhat Bilbaóban, feltéve, hogy meg tudják tartani.

A hátralévő időben szinte kettészakadt a pálya, de egyik csapat sem talált már be, és a döntetlennel idegenben lőtt góljának köszönhetően a Barcelona jutott tovább.

A Deportivo szintén 1-1-et játszott a másodosztályú Córdoba ellen, de ez nekik a hosszabbítást jelentette. A La Corunaiak egyébként a 90. percben egyenlítettek Adrian tizenegyese révén. A csatár a ráadásban még kétszer betalált, mesterhármasával pedig továbbjutatta a hazaiakat.

Spanyol Király Kupa nyolcaddöntő visszavágók

Athletic Bilbao-FC Barcelona 1-1 (0-0)
Továbbjutott 1-1-es összesítéssel, idegenben lőtt góllal a Barcelona.

Deportivo La Coruna-Cordoba (II. osztályú) 3-1 (0-0, 1-1, 2-1) hosszabbítás után
Továbbjutott 5-2-es összesítéssel a Deportivo.

Málaga-Sevilla 0-3 (0-0)
Továbbjutott 8-3-as összesítéssel a Sevilla.

Csütörtökön játsszák:
Getafe-Real Betis (II.) 12:00 (az első mérkőzésen: 2-1)
Real Mallorca-Almería 16:00 (3-4)
Villarreal-Valencia 18:00 (0-0)
Espanyol-Atlético Madrid 20:00 (0-1)
Levante-Real Madrid 22:00 (0-8)