NB I

Szolnokon munkába álltak a focisták

Sok új érkező lesz a MÁV FC-nél

Szerdán délelőtt megkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra a Szolnoki MÁV FC csapata, amelyben több új játékos érkezése várható. Ősz végén tizenegy focistával bontottak szerződést, most pedig öt labdarúgót tesztelnek az együttesnél. Simon Antal szerint kulcsfontosságúak az első tavaszi fordulók az NB I-ben.

Szolnoki MÁV FC címerAz öt próbajátékon lévő futballista közül csak a REAC-ból érkező Dancs Roland magyar, a többiek a délszláv államokból jöttek. Jovan Simovic a középpályán, Alexander Trincs és Nejc Kolman a védősorban, Branco Vujovic pedig a kapuban vethető be.

Simon Antal vezetőedző a szoljon.hu-nak adott interjújában elmondta, minél hamarabb szeretné tisztázni, hogy kik lesznek tavasszal a Szolnok játékosai, hogy a kulcsfontosságú első fordulókra megfelelően felkészíthesse a csapatát.

"Mindenképpen szeretném elérni, hogy január közepére kiderüljön, kikre számíthatok a bentmaradásért vívandó harcban. Az első két hétben minden bizonnyal nagy lesz a jövés-menés az öltözőben, tucatnyi próbajátékos közül kell megtalálnom azokat, akik valóban erősítést jelentenek számunkra. Bár az idegenlégiósok szerződtetése mindig lutri, de sajnos a magyar piacon kevés az olyan szabadon igazolható játékos, aki valóban meghatározó szintű teljesítményre képes. Márpedig mi senkit nem tudunk kivásárolni élő szerződéséből, maximum kölcsönbe vehetünk labdarúgót. Így 4-5 minőségi külföldi futballistára is szükségünk van. Január közepétől aztán hat hét áll a rendelkezésemre, hogy összerakjam a csapatot, és már a nyitányra "csúcsformába" hozzam. Nekünk már az első három fordulóban (Pápa, Paks, KTE) győzelmeket kell szereznünk, hogy csökkentsük hátrányunkat riválisainkkal szemben." - mondta a szakember.

A Szolnok jelenleg a Monicomp Liga utolsó helyén áll, hátránya nyolc pont az előtte álló Haladással szemben.