Inter-Napoli

Készen állunk a csatára - Leonardo

Leonardo szerint Júlio Cesart megfelelően tudja pótolni Luca Castelazzi, de Sneijder és Eto'o helyettesét nem nevezte meg.

Leonardo-magyaraz_foto:afp

Csütörtökön folytatódik az olasz labdarúgó-bajnokság, a címvédő Interre pedig máris egy kegyetlenül nehéz feladat vár: a második helyen álló Napolit fogadja. A milánóiak frissen kinevezett vezetőedzője, Leonardo bizakodó a találkozó előtt.

A legutóbbi néhány nap nagyon hasznosan telt, bár az idő kétségkívül rövid volt. Mindig más, ha szezon közepén veszel át egy csapatot, de az Inter már tudja, mit kell játszania. Pontosan tudjuk, hogy nincs több időnk, holnap hatalmas mérkőzés vár ránk. A játékosok fantasztikusan dolgoztak az edzéseken, a kezdettől a Napoli elleni összecsapásra készültünk, ami kulcsfontosságú lesz számunkra. A Serie A második helyezettjével játszunk, de készen állunk a csatára. Számomra a csapat a fontos, csak erre próbálok koncentrálni. Nyitott vagyok a játékosok irányába, akár bensőséges beszélgetésekre is. A hangulat is fontos, és az Appiano Gentile-i edzőközpont ebből a szempontból egy remek hely” – fogalmazott a brazil szakember.

A tavalyi szezonban még a Milant irányító szakember kitért Berlusconi jókívánságaira is.

"Azt hiszem, minden rendben van most köztünk a Milan elnökével. Köszönöm neki a kívánságait, és én is a legjobbakat kívánom neki” - udvariaskodott a 41 éves szakvezető. Természetesen az első tétmérkőzésére készülő szakember részletesen beszélt a holnapi ellenfélről, a nápolyi csapatról is.

A Napoli az a csapat, amely sok lelkesedéssel és energiával játszik, és saját játékstílussal rendelkezik. De ugyanez vonatkozik az Interre is. Ez lehet az egyik legfontosabb mérkőzésünk, de készen állunk rá, a csapatnak saját identitása van, így nem kellett feltalálni semmi újat. Júlio Cesar sérülése meglepett, de nehéz év áll mögötte, Castellazzi megfelelően tudja őt pótolni. Holnap például Eto'o és Sneijder nélkül kell pályára lépnünk, de a legfontosabb, hogy a helyzeteket megfelelően kihasználjuk. Az átigazolásokon, vagy bármi máson csak a holnapi találkozó után gondolkodhatok” – mondta elszántan az egykori válogatott középpályás.