Király Kupa

Kemény feladat vár a Barcelonára Bilbaóban - előzetes

A Sevilla előnyben van, de sok gólt kapott odahaza

Mivel a spanyol Király Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén 0-0 lett a Barcelona-Athletic Bilbao meccs, a katalánoknak most idegenben kell villanniuk, hogy kiharcolják a továbbjutást. Ráadásul a baszkoknál ezúttal játszani fog Fernando Llorente is! A Sevilla 5-3-ra nyert otthon a Malaga ellen, és a kétgólos előny elég is lehet, ha most jobban zár a védelmük. Ha nem, bajba kerülhetnek. A Deportivo idegenben csak döntetlent játszott a másodosztályú Córdobával, de hazai pályán nem kellene hogy gondot okozzon nekik a rivális.

Bravúros eredményt ért el az odavágón a Bilbao, de szerdán este meg kell ismételniük a múltkori teljesítményüket, ha tovább akarnak jutni. Sőt, fejlődniük kellene, hiszen nem valószínű, hogy ezúttal is megússzák kapott gól nélkül a Barcelona ellen. Igaz, az ő támadósoruk is erősödik a decemberi meccshez képest, hiszen Fernando Llorente akkor sérülés miatt hiányzott, ezúttal viszont ott lesz a kezdőben.

Mondjuk a világbajnok csatár a Deportivo elleni bajnokin is ott volt vasárnap, gólt is szerzett, mégis kikaptak. Toquero azért így is bízik magában és a csapattársaiban. "Lendületesnek kell lennünk, nyomást kell rájuk gyakorolnunk, és bíznunk kell abban, hogy ez nem az ő napjuk lesz" - mondta a csatár. Nos, a Levante ellen kínlódott a Barca, mégis győzni tudtak, szóval lehet, hogy ez sem életbiztosítás.

Mindenesetre a katalánok tudják, hogy nehéz dolguk lesz. Guardiola szerint "nem lehet tudni, hogy milyen Athletic lép pályára szerda este, de biztos, hogy támadóbb szellemben játszanak majd, mint a Camp Nouban."

Busquets Pedro Rodriguez ellen a Barcelona-Bilbao kupameccsen 2010 decemberében
A csapat védekező középpályása, Sergio Busquets is biztos abban, hogy komoly teszt előtt állnak. "Nem hibázhatunk, mivel egy olyan stadionban játszunk, ahol a közönség 90 percen keresztül együtt lélegzik a csapattal, és végig mögötte áll. Azért is fontos nekünk a meccs, mert a továbbjutással ezután is három-négynaponként játszhatnánk tétmérkőzéseket. Nekünk fekszik ez a ritmus, mivel így tudjuk fenntartani a csapat dinamizmusát" - villantott fel egy érdekességet a világbajnok játékos.

A Deportivo a másodosztályú Córdobát fogadja majd, amely ellen idegenben 1-1-et játszottak. Ahogy már említettük, a galíciai csapat a bajnokságban győzelemmel kezdte az évet, így jobb hangulatban léphetnek pályára, mint az Albacetétől kikapó vendégek. Ennek ellenére nehéz megjósolni, hogy ki jut tovább. Az viszont biztos, hogy ciki lenne a Depor számára, ha nem bírna el egy második ligás ellenféllel.

A Sevilla ötöt rúgott hazai pályán a Málagának, de kapott is mellé hármat, úgyhogy teljesen nyugodtak nem lehetnek az idegenbeli visszavágó előtt. Igaz, hogy a Málagának fontosabb feladatai is vannak a jó kupaszereplésnél - el kellene kerülniük a kiesést a bajnokságban -, de nincs veszítenivalójuk a szerdai meccsen. Egy esetleges győzelem ráadásul lendületet adhat nekik a további bajnoki szereplésre is.

Spanyol Király Kupa nyolcaddöntő visszavágók:

Szerdán játsszák:

Málaga - Sevilla 18:00
az első találkozón: 3-5

Deportivo La Coruna - Córdoba 20:00
az első találkozón: 1-1

Athletic Bilbao - Barcelona 22:00
az első találkozón: 0-0