Újpest

Barczi Dávid február közepén térhet vissza

Barczi Dávid az őszi szezon nagy részét makacs lágyéksérülése miatt volt kénytelen kihagyni, de novemberben újabb műtéten esett át.

UTEBegyulladt csonthártyája miatt kellett kés alá feküdnie november 18-án Barczi Dávidnak. A 21 éves játékos a műtét után csak otthonában kezdett el óvatosan mozogni, de a héten már a Megyeri úton folytatta a rehabilitációs programját.

Miután konzultáltam a műtétet végző dr. Abkarovics Gézával, december közepén már elkezdtem kisebb ráhangoló mozgásokat végezni a minél gyorsabb felépülés érdekében. Eddig minden a tervek szerint halad, ezért keddtől Mezei Tamással, a csapat rehabilitációs edzőjével Újpesten folytatom a felkészülést. A felsőtestemet erősíthetem, illetve a szobabiciklit és a taposógépet is használhatom. A hétvégén újra beszélek majd az orvosommal, és nagyon bízom benne, hogy jövő hétre olyan állapotban leszek, hogy elkezdhetem a gyógytornát is. Ez annak a függvénye, hogy a héten végzett munkára hogyan „reagál” a lábam” – mesélte a 21 éves játékos.

Az újpesti tehetség elmondta, kisebb izomfájdalmai akadnak, de a hétköznapokban már egyáltalán nem zavarja a sérülés.

Ha minden jól alakul, akkor február közepére lehetek száz százalékos állapotban, de egyelőre mindig a következő hétre vannak céljaim, most éppen a már említett gyógytornát szeretném mindenképpen elkezdeni. Fokozatosan kell felépítenem magam, hiányoztam már éppen eleget, nem hiányzik egy újabb sérülés, az elmúlt időszakban az egész pályafutásomra elég volt belőlük” – mondta a fiatal középpályás.