Futsal

A Győr célja az új edzővel a legjobb 16 közé kerülni a BL-ben

Címkék:

Bemutatták a Rába ETO futsalcsapatának új vezetőedzőjét, a 60 éves Artur Melo hat évig Romániában dolgozott, mielőtt Győrbe érkezett.

ETOA klubtól év közben távozó Paco Araujo után a csapat felkészülését játékos-edzőként a válogatottsági csúcstartó, Tóth Szabolcs irányította. A Rába ETO vezetősége azonban úgy gondolta, komoly célokat nemzetközi szinten csak tapasztalt edzővel érhet el az együttes. Ezért is keresték meg a portugál Artur Melót, aki dolgozott hazája női és férfi nemzeti válogatottjánál, valamint a portugál edzőképzésben jelentős szerepet vállalt. A 60 éves szakember 2003-tól 2009-ig Romániában dolgozott. Horváth Cs. Attila, a klub társadalmi elnöke videóinterjúban beszélt arról, hogy miért Melóra esett a választás és milyenek a győri csapat kilátásai a jövőre.

Három portugál szakemberrel is tárgyaltunk, mikor egyik játékosunk Ion Al-Ioani meghallotta, hogy a legutóbb Romániában dolgozó szakember, Artur Melo szabaddá vált. Ő egy rutinos, tapasztalt és eredményes edző, aki nagyon jól beszél angolul, és nem titok, hogy erdélyi származású felesége van, ami segítheti a beilleszkedést. A játékoskeretben is lesz változás, két brazil légiósunk nagy eséllyel nem érkezik vissza már, Diogo Morenónak lejárt a szerződés, de kulcscsonttörést szenvedett, így csak a rájátszásra várhatjuk vissza. Willian Nerris pedig engedéllyel Oroszországban tárgyal, az ő sorsa attól függ az orosz csapat igébnyt tart-e rá, és hogy tudunk vele megegyezni. Természetesen őket pótolni kell, hamarosan ki kell alakulnia a keretnek, a portugál edzőnek egész biztosan megvannak a kiszemeltjei, akiket kapcsolatrendszere révén meg is próbálunk leigazolni. Amit 2010-ben produkáltunk az felülmúlhatatlan, de amiben még előreléphetünk, az a Bajnokok Ligája, ahol a 16 közé jutás a következő lépcső. Ehhez szerencse és nagyon tudatos szakmai munka kell” – mondta a klubvezető a portugál tréner hivatalos bemutatását követően.