Premier League

Naniék szűken, Geráék fölényesen nyertek

A magyar középpályás a 62. percben állt be

Már az első félidőben vezetést szerzett a Manchester United, de az utóbbi meccseken szokásossá vált módon nem tudta megtartani az előnyét. Végül Nani révén mégis nyerni tudtak. Gera Zoltán csere volt a Fulhamben, amely a West Brom védelmének asszisztálása közepette simán győzött. A Birmingham idegenben győzte le a Blackburnt.

Nani gólöröme a Stoke ellen

Manchesterben Gibson riogatta a meccs elején a Stoke kapusát, de előbb a jobb alsó mellé lőtt, majd megpattant a lövése, és fölé szállt, így Begovic kapuja ekkor még érintetlen maradt. Ugyanígy elmaradt a gól akkor is, amikor Giggs lepattanó labdájával az asszisztens elengedte a lesről kilépő Berbatovot, aki mellé pöccintett.

A 25. percben Giggs egy szabadrúgást tekert a kapu fölé, egy perccel később azonban megszületett a Manchester United vezető gólja: Nani adott be laposan jobbról, és a rövidre érkező Chicharito sarokkal talált be, hiába szorongatta Shawcross. (1-0)

A mexikói csatár duplázhatott volna, amikor Giggs keresztlabdáját Nani eléfejelte a 37. percben, de Huth az utolsó pillanatban odaért, és kipattant róla a labda. Igaz, a szöglet elmaradt.

A Stoke csak a második játékrészben ébredt fel. Előbb Tuncay fejelte mellé Huth beadását, majd megváltoztak a szerepek, és a török balról érkező beadását Whitehead már bebólintotta. (1-1)

A vendégek megint visszaálltak, és ez megint megbosszulta magát. Nanihoz került a labda a tizenhatosnál a 62. percben, ő pedig egszerűen tolt rajta egyet befelé, és kilőtte a kapu jobb oldalát.(2-1)

A hátralévő idő legfontosabb eseménye az volt, hogy Michael Carrick csereként pályára lépett a 300. Premier League-mérkőzésén, az eredmény már nem változott. Győzelmével a Manchester United továbbra is vezeti a bajnokságot, három pont az előnyük a városi rivális City és öt az Arsenal előtt. Két utóbbi csapat egymással játszik szerdán este Londonban.

A Stoke maradt a nyolcadik, de a szerdai eredmények függvényében a Liverpool és a Newcastle is megelőzheti őket.


A Gerával a cserepadon kezdő Fulham végig fölényben volt ugyan a West Bromwich ellen, de csak az első félidő hajrájában tudtak betalálni. Érdekes események azért addig is történtek.

A 14. percben Duff cselezett befelé a tizanhatos mentén, majd lőtt a bal alsó mellé, kicsit később pedig Dempsey került a földre a büntetőterületen belül. Talán megadható lett volna a tizenegyes, a síp azonban nem szólt.

Bő félóra elteltével megint elfelejtett közbeavatkozni a játékvezető, amikor Pantsil csúnyán rálépett Cech térdére. A WBA hátvédjét le is kellett cserélni, Pantsil azonban megúszta bármilyen figyelmeztetés nélkül. Nincsenek mostanában nagy formában az angol játékvezetők...

Ráadásul az eset utáni bedobást követően majdnem gól lőtt a Fulham, Kamara elől azonban menteni tudtak a vendégek.

Carson Hangelandon állt bosszút csapattársáért, igaz, nem szándékosan. A kapus a labdát akarta elöklözni a hátvéd elől, azonban a norvég betette az ököl és a játékszer közé a fejét. Ő folytatni tudta a játékot.

Végül a még a szünet előtt megszületett az első gól. Itt is megjegyezhetjük, hogy Etuhu érdekesen szerzett labdát a West Brom tizenhatosa előtt, de mivel a játékvezető ezúttal is továbbot intett, Davies nyugodtan lőhetett kapura. A középre tartó labdának nem kellett volna megzavarnia Carsont, ez mégis megtörtént, és a kapus kezéről a jobb felsőbe vágódott a játékszer. (1-0)

A fordulás után sem sokat változott a játék, a Fulham volt a jobb, és két szögletből fölényessé tették a győzelmüket. A rendező és az operatőrök pontosan tudták, hogy Hangelandra kell figyelni az 55. percben, a vendégvédők viszont nem, így simán be tudott robbani a középre ívelt labdára. Végül egy centivel lemaradt róla, de a mögötte pont ennyivel érkező Dempsey így is be tudta stukkolni. West Brom védő sehol, 2-0.

A 62. percben beállt Gera, így már közelről láthatta - volna, ha nem nyomják le -, amint Hangeland ezúttal a hosszún repült be a tömegbe, és ekkor be is fejelte a labdát a kapuba.(3-0)

A 72. percben a vendégek Thomas révén még felmutattak valami helyzetfélét, de több gól nem esett. A szoros alsóházban a Fulham feljött a 13. helyre, de szerdán újra jócskán hátracsúszhatnak. Mondjuk a 16. helyre visszacsúszó WBA biztos nem előzi vissza őket.

Végül a Blackpool-Birmingham meccsről! A vendégek kezdtek jobban, de Hleb előbb elrontott egy lehetőséget, és csak a 24. percben talált be. Ekkor ajándék labdát kapott az ellenfél tizenhatosán, és onnan már rutinból begyalogolt a labdával a kapuba. (0-1)

Jerome veszélyeztetett ugyan néhányszor, de nem tudta növelni az előnyét a Birmingham, hanem egyenlített a Blackpool. A 68. percben egy jobb oldali beadást fejeltek le, amire Campbell teljesen egyedül érkezett középen, és be is pofozta a labdát. (1-1)

Mindkét csapatnak voltak még nagy helyzetei, de már csak a vendégek lőttek gólt. Egy szöglet után Kingson kiütötte ugyan a labdát, de visszaemelték, és miután lefejelték, Dannak hasonlóan könnyű dolga volt, mint korábban Campbellnek a másik oldalon. (1-2)

Mivel ez a 89. percben történt, többre már nem volt idő, győzött a Birmingham. Ezzel ők a tizenötödikek, a Blackpool pedig maradt a 11. Legalábbis szerdáig, hiszen ahogy mondtuk, nagyon sűrű az alsóház, biztos, hogy lesznek változások.

Eredmények:

Manchester United-Stoke City 2-1 (1-0)
g: Chicharito (27.), Nani (62.), illetve Whitehead (50.)

Blackpool-Birmingham City 1-2 (0-1)
g: Campbell (68.), illetve Hleb (24.), Dann (89.)

Fulham-West Bromwich Albion 3-0 (1-0)
g: Davies (45.), Dempsey (56.), Hangeland (65.)

Szerdán játsszák:
Arsenal-Manchester City 20:45
Aston Villa-Sunderland 20:45
Newcastle United-West Ham United 20:45
Wolverhampton Wanderers-Chelsea 20:45
Blackburn Rovers-FC Liverpool 21:00
Bolton Wanderers-Wigan Athletic 21:00
Everton-Tottenham Hotspur 21:00