Debrecen

Kinevezték az új klubigazgatót

Dr. Róka Gézát nevezték ki hétfőn este a DVSC-TEVA új klubigazgatójának. A 48 éves sportvezető legutóbb a Magyar Labdarúgó Szövetségnél dolgozott.

Új klubigazgató DVSC-nélA hírről a klub hivatalos honlapja számolt be. Róka Géza korábban három évig dolgozott az MLSZ-ben. Kezdetben kizárólag a nemzetközi átigazolási terület tartozott hozzá, majd munkaköre folyamatosan bővült versenyszervezési feladatokkal. 2007 augusztusában vette át a versenyszervezési osztály vezetését, ezt követően 2008 év elején versenyigazgatói, majd újra osztályvezetői pozíciót töltött be. A versenyszervezési terület mellett mindvégig hozzá tartozott az MLSZ nemzetközi tevékenységének jelentős része a napi teendőkkel együtt. 2010 márciusában főtitkári kinevezést kapott azzal a kifejezett feladattal, hogy a bajnoki év biztonságos befejezése mellett biztosítsa a közelgő elnök, illetve elnökségváltás lebonyolítását. Az MLSZ új elnöke javaslatára az elnökség 2010 júliusában főtitkár-helyettessé és versenyigazgatóvá nevezte ki. Munkaviszonya a szövetséggel szeptember 20-án szűnt meg közös megegyezéssel.

"Az elnök úr, Szima Gábor először Karácsony előtt keresett meg. Leültünk tárgyalni, és nagyvonalakban megbeszéltük a részleteket" – nyilatkozta a dvsc.hu-nak dr. Róka Géza. "Amikor az MLSZ-től eljöttem, azzal a kifejezett szándékkal tettem, hogy a labdarúgásban maradok. Nagyon tanulságos és felemelő kaland volt a szövetségnél dolgozni, de nagyon érdekes lesz az új feladatom is. Azzal, hogy Szima Gábor felajánlotta ezt a lehetőséget, egy egészen más oldalról, méghozzá a klub oldaláról tekinthetem meg a magyar labdarúgást. Az meg csak hab a tortán, hogy mindezt a legjobb magyar együttesnél tehetem meg. A feladatköröm sokrétű lesz. Elsősorban az MLSZ-szel, a nemzetközi szervezetekkel való kapcsolattartás, a nemzetközi ügyek kézbentartása, a klub körüli szerződések koordinálása, klubvezetés, de a kommunikáció, illetve a marketing feladatok irányítása is hozzám tartozik."

Forrás: dvsc.hu