Átigazolás

Halmosi elhagyta a Hullt - hivatalos

A középpályás a Haladásban folytatná

Halmosi Péter közös megegyezéssel szerződést bontott a Hull Cityvel, és szabadon igazolhatóvá vált. Az nso.hu-nak nyilatkozó középpályás elmondása szerint Szombathelyen folytatná, de még nem tárgyalt konkrétumokról a Haladás vezetőivel. Elvárásai viszont vannak, mindenekelőtt az, hogy a klub stabilan működjön. Ennek érdekében a saját anyagi igényeit is lejjebb szállítja.

Hétfői tárgyalásokat követően kedden aláírták a szerződésbontáshoz szükséges papírokat, így Halmosi Péter szabadon igazolhatóvá vált - írja az nso.hu.

A harmincszoros válogatott játékos mindenképp a Haladásban folytatná pályafutását, és amíg erre van lehetősége, nem is foglalkozik más klubok ajánlataival. Annak ellenére sem, hogy elmondása szerint a Győr két és félszer annyit kínál neki, mint amennyit Szombathelyen kereshet. Az anyagi igényeiből tehát hajlandó leadni a középpályás, más elvárásai viszont vannak.

Halmosi Péter a Hull csapatában

"Mindenek előtt arra kérnék garanciákat, hogy a csapatot olyan szinten tudják üzemeltetni a tulajdonosok, ahogyan azt az elmúlt években tették, amikor harmadik és nyolcadik helyen végzett a Haladás. Utóbbinak ugye fél évig már én is aktív részese lehettem. A biztos első osztályú tagság tehát egy fontos szempont esetemben. A rendezett háttérbe ezen kívül még több dolog is hozzátartozik. Mert mit érek akkor, ha én a pénzemnél vagyok, de eközben a klub eladósodik a játékosok felé. Természetesen fontos rész az én fizetségem is, de nem ez a döntő" - mondta a sportoldalnak.

Halmosi néhány napon belül hazatér, és reméli, hogy gyorsan meg tudnak egyezni nevelőegyesületével. "Reményeim szerint a hétvégén már a Haladással edzek. Én tehát abszolút nyitott vagyok, a fogadókészséggel sincs probléma, meglátjuk, mindez milyen szándékkal és konkrétumokkal párosul. Ausztriába, Hollandiába kevesebb, de a honi lehetőségek ismeretében még mindig nagy pénzért el tudnék szerződni, de engem most mindenek előtt Szombathely motivál."

A Debrecennel két bajnoki címet szerzett játékos azzal is tisztában van, hogy ezzel valószínűleg véget is ér a nemzetközi karrierje. "Ha tényleg sikerül kikötnöm a Haladásnál, akkor onnantól kezdve már nincs mese: reálisan nézve nem lesz sanszom továbblépnem."