Atlético Madrid

Agüero 2014-ig hosszabbított

Az argentin csatár további címeket nyerne a spanyolokkal

Az Atlético Madrid 2014-ig meghosszabbította Sergio Agüero szerződését, és 45 millió euróra módosította a csatár kivásárlási árát. Az argentin az Európa Liga és az Európai Szuperkupa megnyerése után újabb címeket szerezne klubjával, és megköszönte a szurkolók támogatását is.

A második számú madridi klubnál sorra hosszabbítják meg a legnagyobb sztárok szerződését, ezzel biztosítva a jövőt. Igaz, Forlán, Ujfalusi vagy Perea túl vannak már a harmincon, a 22 éves Agüero hosszútávú megtartásával viszont a jövőbeli fejlődés is valószínűbbnek látszik. Az argentin válogatott csatárral 2014-ig szóló szerződést írtak alá kedden, mindkét fél megelégedésére.

Agüero mosolyog az Atlético Madrid sajtótájékoztatóján

"Örülök, hogy hosszabbítottunk" - írta Agüero a saját honlapján. "Ez számomra nem csak a szerződésre vetett aláírást jelenti, hanem annak az elkötelezettségnek a megújítását is, amit 2006-ban vállaltam, amikor idejöttem. És megújítottam azt az elhatározásomat is, hogy együtt akarok fejlődni a klubbal. Nyertünk már együtt két trófeát, és tovább akarjuk folytatni. Naggyá akarjuk tenni a csapatot!"

Nem feledkezett meg a rajongókról sem: "meg szeretném köszönni azt a támogatást, amit négy éve folyamatosan megkapok, és aminek köszönhetően otthon érzem magam."

A csatár tehát 2006 nyarán érkezett az Atléticóhoz. Azóta 214-szer lépett pályára, 88 gólt szerzett, 2010-ben megnyerték az Európa Ligát, majd az Európai Szuperkupát is. Közben az argentin válogatottban is egyre több szerepet kap. Az U20-as korosztállyal kétszeres világbajnok, az ötkarikás csapattal olimpiai bajnok lett, és a felnőttek között is pályára lépett 25 alkalommal.