Barcelona

Xavi beállította a klubrekordot, Cruyff neki adná az Aranylabdát

Az Aranylabda-várományos karmester a Levante elleni, vasárnap esti bajnokin beállította a klub legendás játékosának, Miguelinek az 549 meccses csúcsát. Közben Johan Cruyff arról nyilatkozott, hogy szerinte Xavi érdemli meg leginkább a FIFA-Aranylabdát.

Xavi beállította a klubrekordot vasárnap este, a Levante elleni bajnokin.

Közben a klub egy másik legendája, Johan Cruyff az El Periodico de Catalunyának nyilatkozott, a holland Xavit tartja legérdemesebbnek a FIFA-Aranylabdára.
"A végső három jelöltet ugyanaz a csapat adja. Mindannyian kiváló játékosok, Lionel Messi egyedi minőséget képvisel, Iniesta rendkívül egyenletes teljesítményt nyújt, de kell a csapatnak egy karmester is, ahhoz, hogy a közös munka tökéletesen muzsikáljon. Xavinak nincs párja ebben"
- nyilatkozta a játékosként három aranylabdával díjazott, edzőként a Barcával nyolc címet nyerő Cruyff.

Xavinak a rekorddöntésre sem kell sokat várnia, szerdán, a Király Kupa nyolcaddöntőjének Athletic Bilbao elleni visszavágóján 550. alkalommal öltheti magára hivatalos mérkőzésen a Barca mezét. A középpályás január 25-én tölti be 31. évét, és 2014. június 30-ig szól szerződése a katalánoknál, de ez később még további két évvel meghosszabbítható, tehát jócskán megdöntheti a jelenlegi csúcsot.

"Rendkívül megtisztelő, hogy megdönthetem Migueli rekordját. Köszönöm mindazt a támogatást, amit itt kaptam. Még sok évig akarom szolgálni a klubot, és még több címet akarok nyerni a csapattal. Öröm ilyen társakkal szerepelni egy csapatban, mint Víctor (Valdes), Andrés (Iniesta), Carles (Puyol), mindannyian büszkék vagyunk rá, hogy a Barcelona mezét viselhetjük" - nyilatkozta Xavi a mérkőzés után.