Haladás

Simon a térdét törte, Halmosi, Nagy és Ivancsics érkezhet

A Haladás első számú célja bentmaradni az NB I-ben, de a Magyar Kupában és a Ligakupában is versenyben vannak még.

HaladásA Haladás hétfő reggel kilenc órakor már el is kezdte a felkészülést a tavaszi szezonra. Az első átmozgató edzés után Aczél Zoltán nyilatkozott a vasnepe.hu-nak.

A fiúk kicsit morogtak, hogy ilyen korán elkezdtük a munkát, én azonban bevallom már "untam" otthon az asszonyt, a kocsonyát és a szilveszteri disznóságokat. Komolyra fordítva a szót: az első héten nyolc edzésünk, a másodikon tíz, a harmadikon pedig tizenegy foglalkozásunk lesz. Szép Tamással közös megegyezéssel szerződést bontottunk, ő bár még velünk készül, csütörtökön Ausztriába utazik, hogy aláírja szerződését egy alacsonyabb osztályú osztrák klubbal. Helyette már itt van Totka Dániel, aki korábban Budaörsön, Cipruson és Svájcban is védett. Sajnos Simon Attilára jó ideig nem számíthatok, hiszen a pécsi teremtornán eltörött a jobb térdkalácsa. Roppant peches jelenet volt, mindössze három percet játszott, amikor egy másik futballista térdével találkozott a térde. Hat hét mire elkezdhet mozogni, úgyhogy nagyjából két hónap múlva számíthatok csak rá. Kenesei Krisztián is hiányzik, ő pár nap pluszpihenőt kapott. Bár jó lett volna, de egyetlen új játékos sincs az első tréningen - pedig az az igazi, ha egy új fiú már az első tréningtől kezdve együtt készül a többiekkel. Örömteli viszont, hogy Molnár Balázs, Kovács István és Ugrai Roland is felépült sérüléséből, és már velünk együtt edzenek” – adott helyzetjelentést a Haladás trénere.

Aczél Zoltán beszélt az esetleges érkezőkről is, több játékos neve is szerepel az edző kivánságlistáján.

Az már több helyen is megjelent, hogy örülnék, ha Halmosi Péter és Nagy Gábor tavasszal zöld-fehérbe öltözne. Nehezíti az ügyüket, hogy mindketten érvényes szerződéssel rendelkeznek angliai illetve ciprusi csapatuknál. Azonban mindketten szeretnék felbontani kontraktusukat, úgy tudom Nagy Gábor már közel áll a váláshoz, de Cucu is ezen ügyködik. Persze ez még kevés az üdvösséghez, hiszen a Halival is meg kell egyezniük. Lényeg, hogy három-négy, a kezdőcsapatba azonnal bevethető játékost szeretnék igazolni. Ivancsics neve is felmerült, de mondom, egyelőre minden képlékeny. Miután a Magyar Kupában és a Ligakupában is áll még a csapat, így a felkészülés során erre a két sorozatra is hangsúlyt fektetünk, függetlenül attól, hogy a Videoton ellen a Magyar Kupában háromgólos hátrányból indulunk. A Fradi ellen a Ligakupában viszont csupán egy pont kell a továbbjutáshoz, itt tehát jó esélyünk van a továbblépésre. Első azonban a bajnokság, ez a legfontosabb, ehhez igazítjuk a munkát - már a február 26-i ZTE elleni derbire készülünk” – mondta magabiztosan a 43 éves szakvezető.