La Liga

A Villareal leszakította üldözőit

Már öt pont előnnyel őrzi harmadik helyét a spanyol bajnokságban a Villareal, miután a 17. fordulóban magabiztosan verte az Almeriát. Az Atlético unalmas döntetlent játszott, a Mallorca-Hércules "rangadó" három gólt hozott.

Villareal-gólöröm az Almería ellen

A Villareal magabiztosan menetel a spanyol bajnokságban, 17. forduló után 11 győzelem, 3 döntetlen és 3 vereség a mérlege, az Almería elleni 2-0-ás sikerrel már öt pont az előnye a negyedik Valenciával szemben. A sárga tengeralattjáró vezeti a "második számú bajnokságot", hiszen az arany- és ezüstéremre a Barcelona-Real Madrid kettőssel szemben esélye sincs a riválisoknak.

A tökutolsó Real Zaragoza november 7-én nyert utoljára - a Mallorca ellen -, azóta három vereségre és három ikszre futotta erejükből, az utolsó pillanatban kiharcolt győzelem már nagyon elkelt. Pintér Ádámot nem nevezte a találkozóra Javier Aguirre vezetőedző.

Az Atlético Madrid otthonában unalmas döntetlent játszott a Racing Santander ellen, a Diego Forlán nélkül játszó hazaiak csak a hajrára pörgették fel magukat, de nem tudták begyötörni a győztes gólt, az utolsó 10 perc mindkét oldalon több nagy helyzetet is hozott - eredmény nélkül.

Primera División, 17. forduló:

Villarreal-Almería 2-0 (1-0)
Gólszerző: Catalá (22.), Botja Valero (58.).

Real Zaragoza-Real Sociedad 2-1 (1-1)
Gólszerző:
Sinama-Pongolle (10.), Braulio (90.), illetve Prieto (33.). Pintér Ádám nem szerepelt a Zaragoza keretében.

Atlético Madrid-Racing Santander (0-0)

Mallorca-Hércules 3-0 (2-0)
Gólszerző:
Lopez (38.), Victor (41.), Pereira (51.).