Premier League

Wenger elégedett, Ancelotti boldog, Hodgson továbbra is bízik

Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere elégedett a szerda esti, Wigan elleni döntetlennel, és nem tartaja hibának a kezdőcsapat felforgatását. Ancelotti tökéletesen elégedett a Chelsea - nyögvenyelősen kiharcolt - győzelmével, Roy Hogdson a Liverpool sokszori bukása ellenére is bízik magában és játékosaiban. Nyilatkozatok a Premier league 20. fordulójának szerda esti mérkőzései után.

Már szurkolói is a Liverpool ellen fordultak

Wenger nyolc poszton is módosított a hétfő esti, Chelsea elleni derbihez képest, de ezt a rendkívül feszített tempóval magyarázta - másfél héten belül négy mérkőzést játszik az Arsenal a Premier League-ben -, és nem hibáztatja a "B-csapatot" a győzelem elvesztegetéséért.

"Változtatnom kellett, nem szerepeltethetem mindig a kulcsjátékosokat. De nem hinném, hogy ezzel gond lenne. Igaz, két pontot veszítettünk, ráadásul emberhátrányban egyenlített az ellenfél, de összességében jól játszottunk."

"Lehet, hogy a végelszámolásnál nagyon kell majd ez a két pont, de ma nagyon szívós ellenféllel volt dolgunk. Tegnap a Manchester United sem bírt a Birminghammel, ma mi végeztünk döntetlenre, úgy, hogy előtte velük szemben csúcsrangadót vívtunk."

Kollégája, Carlo Ancelotti rendkívül boldog volt a Chelsea Bolton elleni sikere után, hiszen november 10-én nyert utoljára a bajnokságban csapata.

"Az első félidő nehéz volt, idő kellett, hogy belendüljünk a játékba, és ne feledjük, hogy iszonyú teher volt a vállunkon. A második játékrészben aztán már jóval magabiztosabbak voltak játékosaim, és ha azt nézem, hogy két nap alatt kétszer léptünk pályára, akkor azt mondom, hogy tökéletesen teljesítettünk."

A Liverpool közben a pokol legmélyebb bugyrait járja meg, szerda este a forduló előtt utolsó Wolverhampton rúgott rajtuk még egyet, hazai pályán verve a Vörösöket. A szurkolók a találkozó alatt teljes joggal adtak hangot nemtetszésüknek, a klub legendás játékosának és edzőjének, Kenny Dalglish-nak a nevét skandálták. Roy Hodgson menedszer viszont arra kérte a híveket, hogy ezekben a ínséges időkben is támogassák a klubot.

"Már megszoktam a negatív hangokat, amióta itt dolgozom, csak ezeket hallom. Csak remélni tudom, hogy a szurkolók ebben a nehéz időszakban is kiállnak mellettünk, mert szükségünk van rájuk, jobban, mint valaha. Hozzáállásuk a fiúkon sem segít."

Hodgson azt is elárulta, hogy rendkívül csalódott, amiért a csapat a hosszabb szünet után - az angliai hóhelyzet miatt 11-én játszottak utoljára - sem tudott értékelhető teljesítményt nyújtani.

"Ennek véget kell vetnünk 2011-ben. De továbbra is bízom magamban, és a játékosaim is rendkívül keményen dolgoznak a sikerért."

Szerdai eredmények:

Chelsea - Bolton 1-0 (0-0)
Gólszerző: Malouda (61.).

Wigan - Arsenal 2-2 (1-2)
Gólszerző: Watson (18., 11-esből), Squillaci (81., öngól), illetve: Arsavin (39.), Bendtner (44.). Kiállítva: N'Zogbia (78., Wigan Athletic).

Liverpool - Wolverhampton 0-1 (0-0)
Gólszerző: Ward (56.).