Spanyol foci

Parádé a Bajnokok Afrikáért jótékonysági mérkőzésen

Szerdán rendezték a már hagyományosnak számító "Bajnokok Afrikáért" elnevezésű jótékonysági futballmérkőzést, amelyen a spanyol ligaválogatott Afrika legjobb hispán légiósaiból álló csapattal mérkőzött. Előbbieket Radomir Antics, utóbbiakat José Mourinho dirigálta, aki ezúttal sem hazudtolta meg magát, a partvonal mellől is egyik főszereplője volt a meccsnek, igaz ezúttal humoros, emberi oldalát mutatta meg.

Casillab nemcsak kézzel, lábbal is jól játszik

Mourinho előbb Sergio Ramos büntetőjénél a kispadról mutogatta el kézzel-lábbal a játékosnak, hogyan is végezze el a tizenegyest. Később egyszer csak felkapta az egyik partjelzőt, és néhány méterrel arréb cipelte. Aztán amikor egy fiatal szurkoló Jimmy Jump módjára berohant a pályára, megmentette őt a biztonságiaktól, és maga mellé ültette a kispadra. De nem csak a portugál tréner, hanem az összes pályán lévő játékos is felszabadultan, igazi örömjátékkal örvendeztette meg a közönséget, Iker Casillas például tőle szokatlan módon cselezgetni kezdett a tizenhatos vonalánál. A Real Madridból egyébként öt játékos lépett pályára, Sergio Ramos, Fernando Gago és Sergio Canales a spanyol, Lassana Diarra és Mahamadou Diarra az afrikai ligaválogatott tagjaként. A remek hangulatú gálamérkőzést az Atlético Madrid otthonában, a Vicente Calderón Stadionban rendezték, az afrikaiak győztek 3-2-re.

A harmadik alkalommal sorra kerülő jótékonysági találkozó bevételét Maliba továbbítják, ahol a gyermekek oktatását finanszírozzák az összegből.