Átigazolás

Magath újabb Real-játékosra hajt

A 'Gladbach is erősít, a Stuttgartnál a klikkeket kell felszámolni

A Schalke vezetőedzője szívesen látná Gelsenkirchenben a Real Madrid középhátvédjét, Ezequiel Garayt. Ezzel Metzelder és Raúl után újabb játékos kerülhet a Blancóktól Magath csapatába. A Bundesliga utolsó helyén álló Mönchengladbach két játékossal is erősít, míg a Stuttgart edzője a csapaton belül lévő csoportosulások felszámolását tartja a legfontosabbnak.

Ezequiel Garay a Real MadridbanAz argentin U20-as világbajnok Garay 2008-ban igazolt a Real Madridhoz, de többször is kidőlt térdsérülés miatt. Legutóbb a 2010-es őszi szezon előtt sérült meg, és bár már felépült, valószínű, hogy Mourinho nem nagyon számol vele.

Felix Magath viszont igényt tartana a játékára a Schalkéban. Valószínű tehát, hogy a Spanyolországban - Madridban és kölcsönben Sandtanderben - 104-szer pályára lépő játékos a Bundesligában folytatja.

A Bundesliga utolsó helyezettje egy rutinos védővel és egy fiatal középpályással próbál harcba szállni a bentmaradásért. Az osztrák Martin Stranzl 1999 és 2006 között az 1860 Münchenben és a Stuttgartban játszott, azóta pedig a Szpartak Moszkvánál alkalmazták. A Mönchengladbach most 800 ezer eurót fizet érte az oroszoknak.

Szintén járt már Németországban az Arsenaltól érkező norvég Havard Nordtveit. A 20 éves középpályás 2007-ben igazolt az Ágyúsokhoz, és az előző idényben kölcsönben Nürnbergben szerepelt.

Közben a szenvedő, szintén kieső helyen álló Vfb Stuttgart edzője, Bruno Labbadia a csapatszellem megerősítésével szeretné javítani csapata teljesítményét. Állítólag erős csoportosulások alakultak ki az együttesen belül, amit a mostani szakvezető a korábbi sűrű edzőváltásoknak és az azokkal járó kapkodó igazolásoknak tulajdonít.

A legfontosabb januári feledatként tehát a klikkek felszámolását, és a csapat egységesítését tűzte ki. Szerintünk azért egy-két épkézláb védő beszerzése is ráférne a Stuttgartra.