Tenisz

Apa lettem, abbahagyom - Nicolas Kiefer

A korábbi világranglista-negyedik sérülésekkel bajlódott az utóbbi időben

A saját honlapján jelentette be visszavonulását Nicolas Kiefer. A német teniszező augusztusban született kislányára szeretné fordítani az idejét. Összesen hat tornát nyert, legjobb világranglista-helyezése a 4. pozíció volt még 2000-ben. Athénban ezüstérmet szerzett párosban.

Karrierje kezdetén Boris Becker örökösét látták benne, de ezeknek az elvárásoknak végül nem tudott megfelelni. Juniorként Ausztráliában és az USA-ban is Grand Slamet nyert, majd remekül menetelt előre a felnőttek között is. 2000-re hat tornagyőzelmet ért el, és ekkor állt a legjobban az ATP világranglistáján is, negyedik volt.

Nicolas Kiefer

Ezt követően viszont sérülékennyé vált, nem nagyon tudott kiegyensúlyozottan teljesíteni. Azért így is voltak nagyszerű eredményei: 2004-ben Rainer Schüttlerrel ezüstérmet szereztek az athéni olimpián párosban, 2006-ban pedig bejutott az Australian Open elődöntőjébe. Ez volt a legjobb felnőtt Grand Slam-eredménye.

Nicolas Kiefer, teniszező

Születési idő
: 1977. július 5., Születési hely: Holzminden
Pályafutás: 1995 óta profi
Magasság, testsúly: 183 cm magas, 80 kg
Legnagyobb egyéni sikerei:
ATP-tornagyőzelem (6x): 1997 Toulouse, 1999 Taskent, Halle, Tokió, 2000 Hong Kong, Dubai
Grand Slam-elődöntő: 2006 Australian Open
Legnagyobb páros sikerei:
ATP-tornagyőzelem (3x): 1998 Ostrava, 2002 Los Angeles, 2003 Tokió
Olimpiai 2. helyezett: 2004 Athén

2008-ban csuklósérülést szenvedett, és emiatt egyre lejjebb csúszott a világranglistán. Jelenleg a 722. helyen áll.

"Ideje, hogy 15 év után az életem egy új szakaszába lépjek" - írta saját internetes oldalán. "Az ember sok álmot sző, és az enyémek augusztus 11-én, amikor a kislányom megszületett, megvalósultak. Azóta, amikor utaztam, mindig éreztem, hogy valami hiányzik. Az utóbbi hetekben Mabelle, a lányom mellett töltöttem az éjszakákat, és rájöttem, hogy nem akarom elszalasztani ezeket a pillanatokat. Néhány napja azt mondtam magamnak: Kiwi (a beceneve - a szerk.), szép karriered volt, sok nagyszerű dologban vehettél részt, remek emberekkel találkozhattál, bejárhattad a világot. De elég volt!"

A sportélettől azért nem fog elszakadni, hannoveri klubja senior csapatának lesz tagja, és hamarosan sportmenedzseri diplomát is szerez.