Átigazolás

Ronaldinho apróért mehet - olasz körkép

A Liverpool Inlert vinné, a Sampdoria Canalesre pályázik

Állítólag 8 millió eurót kérne a Gremiótól az AC Milan Ronaldinho elengedéséért. A brazil klub vezetői szerint biztosan váltani fog a középpályás. A Roma már eladta Julio Baptistát, de ez csak a kezdet. Szinte minden poszton lehetnek távozók és érkezők is a Farkasoknál. Gökhan Inlert többen is vinnék az Udinéséből, a Liverpool a legkomolyabb kérője.

A Gremio alelnöke, Antonio Vicente Martins szerint biztosan elviszik Milánóból Ronaldinhót, feltéve, hogy ki tudják fizetni az árát. Olasz források szerint ez nem tűnik nehéznek, hiszen mindössze 8 millió eurót kérnek érte a piros-feketék. Meglepően alacsony az összeg, tekintve, hogy több mint 32 millióért ment Barcelonába, és 25 millióért hagyta el a katalánokat a Milan kedvéért. A transfermarkt.de ráadásul még mindig 27,5 millióra becsüli az értékét.

Ronaldinho a Milan dubaji edzőtáborában

Egy másik brazil, Julio Baptista már biztosan Malagába megy az AS Romából, de valószínű, hogy nem egyedül ő távozik a Farkasoktól. Cicinho is menne, de érte kicsi az érdeklődés a sérülései miatt. Okaka Chukát a Bari vinné, az utóbbi években a kezdőből kiszorult Philippe Mexés szerződése pedig nyáron lejár, így ez az utolsó alkalom, amikor a Roma pénzt kaphat érte. Allegri állítólag szívesen vinné a Milanhoz, és a római klub is nyitott az üzletre, meghálálandó Borriello nyári kölcsönadását. Claudio Pizzarro viszont valószínűleg marad, mivel Ranieri annak ellenére igényt tart rá, hogy az utóbbi hetekben ki-kimaradt a kezdőből.

A Sampdoria csatáráért, Nicola Pozziért többen is sorban állnak, a Chievo, a Catania és a Cesena is vinné. A genovai klub ugyanakkor erősítene is elöl. Canalest szeretnék megszerezni a Real Madridtól, aki eddig sem játszott sokat a Blancóknál, és Kaká felépülésével még hátrébb szorulhat. Feltéve, hogy a brazil marad a spanyol fővárosban.

Az Udinesétől a svájci védekező közppályást, Gökhan Inlert vinnék többen is. Állítólag több olasz klub is kiszemelte magának, de a legkomolyabb kérői Angliában vannak. Arsene Wenger is szeretné megszerezni, de Roy Hodgson is szívesen látná a Liverpoolban. A játékos ügynöke szerint legkésőbb júniusban csapatot vált, de az is előfordulhat, hogy már januárban elhagyja Udinét.