Vélemény

Montoya már látja a Forma-1 végét

Juan Pablo Montoya úgy gondolja, már nem tér vissza a száguldó cirkuszba, mert elégedett jelenlegi helyzetével a Nascarban.

F1Juan Pablo Montoya megérdemeltnek tartja Sebastian Vettel Formula-1-es világbajnoki címét, annak ellenére, hogy ő és csapata is hibázott.

"Megérdemelte a 2010-es bajnoki címet, mert tehetséges és habár mindent megtett a bajnoki cím elvesztéséért, végül bajnok lett. Ő és csapata hibázott, ez megnehezítette a dolgát, de azt hiszem, a leggyorsabb pilóta és a legjobb csapat nyert" – mondta a kolumbiai pilóta a totalf1.com-on.

Montoya öt és fél évet töltött el a Forma-1-ben, ezalatt hét futamgyőzelmet és harminc dobogós helyezést ért el. 2007 óta a Nascarban versenyzik, és nem érez késztetést a visszatérésre.

"Látom a Forma-1 végét, és ez már évek óta igaz. Az egyik autó egy másodperccel gyorsabb, mint az előtte haladó másik, és még sincs esélye megelőzni azt. Azt mondják, a problémák a pályákkal vannak, de a Formula-1 mindig is ilyen volt. Néhányan úgy vélik, vissza kellene térnem az F1-be, de elégedett vagyok. Azt hiszem egyértelműen kijelenthetem, nem fogok visszatérni” – nyilatkozta a 35 éves pilóta.