Premier League

Ez kézilabda volt! - Alex Ferguson

Sir Alex Ferguson tajtékzott a kedd esti, Birmingham City-Manchester United mérkőzés után, tegyük hozzá, joggal, hiszen a hazaiak több szempontból is érvénytelen góllal egyenlítettek. A vendégek menedzsere szerint viszont az ősszel az ág is húzta a Birminghamet, ezért megérdemelték ezt a "kis szerencsét".

Bowyer lő a kétségbeesett Van der Sar hálójába a Birmingham City-Manchester United Premier League mérkőzésen.

A Premier League 20. fordulójának kedd esti találkozóján a Manchester United az utolsó percig győzelemre állt, de aztán a semmiből egyenlített a Birmingham: Zsigics kézzel adta tovább a labdát Bowyernek, aki lesgyanús helyzetből lőtt a hálóba. A skót mester nem tudta palástolni dühét, amikor a meccs után a Sky Sports televízió munkatársai kérdezték.

"Ez nem foci, hanem kézilabda, és a bíró meg a partjelző semmit sem látott ebből, milyen esélyeink voltak így? Túl nagy elvárás a részünkről, hogy azt szeretnénk, a játékvezető figyelje az eseményeket? A csapatom nem hibázott ma este. Keményen dolgoztak, ezt nekik is rendkívül nehéz elfogadni."

"Nem ezt az eredményt érdemeltük, hanem győzelmet. Talán be kellett volna biztosítani magunkat még egy góllal, de nem sikerült. A futball már csak ilyen vicces játék..."

Bowyer vitatott találata

A Birmingham menedzsere, Alex McLeish semmi kivetnivalót nem talált az egyenlítő gólban, csak annyit ismert el, hogy egy "kis szerencse" kellett Lee Bowyernek.

"Úgy érzem, megérdemeltük a döntetlent. Játékosaim kitartóan, koncentráltan, taktikailag is mgfelelően teljesítettek. Egy kis szerencse is kellett a gólhoz, de annyi rossz ért minket ebben a szezonban, hogy már megérdemeltük ezt. Semmi szándékosság nem volt a kezezésben, Alex Ferguson erősen túlzott, amikor kézilabdának minősítette."

A Manchester United a döntetlen ellenére jobb gólkülönségének köszönhetően továbbra is élen áll a Premier League-ben - és két meccsel kevesebbet játszott a 2. Manchester Citynél -, a Birmingham egy helyet javítva 16., és kezd elmozdulni a kiesőzónából.