Premier League

Csak a Chelsea győzött a nagyok közül

Az Arsenal fordított, de emberelőnyben sem tudott nyerni

A Chelsea nyögvenyelősen játszva ugyan, de legyűrte a Boltont a Premier League 20. fordulójának szerdai mérkőzésén. Az Arsenal negyedóra után hátrányba került, de még a szünet előtt fordított, mégsem tudott nyerni Wiganben. A Liverpool a forduló előtt utolsó Wolverhamptontól kapott ki.

Nem sok érdekesség történt a Chelsea-Bolton meccs első félidejében, enyhe fölényben voltak ugyan a hazaiak, de helyzeteket nem nagyon tudtak kialakítani. Pontatlan volt a játékuk, többnyire ívelésekkel próbálkoztak.

A szünet után megélénkült a meccs: a 49. percben Drogba kapott remek indítást Lampardtól, de a jobb oldalról leadott lövése a hosszú kapufa tövéről pattant ki.

Malouda gólt szerez a Bolton ellen

Bő tíz perccel később megszerezte a vezetést a bajnok, ezúttal Essien indította az elefántcsontparti csatárt - lesgyanús helyzetben -, aki önzetlenül középre passzolt, az érkező Malouda pedig a kapuba lőtt. (1-0)

A Chelsea-góltól érdekes módon a Bolton ébredt fel, több lehetőségük is volt az egyenlítésre. Talán a legnagyobb Holden fejese volt, amit Cech ütött szépen a kapu fölé a 77. percben.

A hajrában megint a Kékek kerültek fölénybe - Essien fejesét például a gólvonalról tisztázták -, de újabb gólt nem tudtak szerezni, így maradt az 1-0. A Chelsea győzelmével hatmeccses bajnoki nyeretlenségi sorozatot szakított meg, legutóbb november 10-én nyertek.

Az Arsenal egy Wigan elleni győzelemmel pontszámban utolérhette volna a két manchesteri klubot a tabella élén, de ez nem sikerült Arsavinéknak. A 18. percben hátrányba kerültek, miután a N'Zogbia felborításáért megítélt tizenegyest Watson pontosan lőtte a kapu jobb oldalába a jó irányba vetődő Fabianski mellett. (1-0)

Kicsit nehezen ébredt a pofonból az Arsenal, de Bendtner és Arsavin vezetésével fordítottak. A 39. percben a dán lőtt a jobb oldalról, a kapus által kiütött labdát pedig az orosz vetődve lőtte a bal alsóba mintegy tizennégy méterről. (1-1)

Még a szünet előtt újabb gólt hoztak össze: Arsavin körömpasszával Bendtner átgyötörte magát a védelmen, és elpasszolt a kifutó hálóőr mellett. (1-2)

Ezt követően úgy tűnt, az Ágyúsok uralják a találkozót, több helyzetet is kialakítottak, de szokásukhoz híven rendre ki is hagyták őket. Úgy nézett ki, övék lesz a három pont, mivel N'Zogbia lefejelte Wilshire-t és így kiállíttatta magát a 78. percben.

Mégis pontot mentett a Wigan, mivel három perccel később egy szögletből visszafejelt labdát Squillaci fura mozdulattal a saját üres kapujába stukkolta. (2-2)

Wenger együttese tehát elszalasztott egy győzelmi lehetőséget, így kétpontos hátrányban van a Manchester United és a Manchester City mögött.



A Liverpool a forduló előtt utolsó Wolverhapmton ellen javíthatott volna saját, szintén nem épp dicsőséges teljesítményén, de ez finoman szólva sem sikerült Gerrardéknak. Az első játékrészben többnyire csak blokkolt lövésekig jutottak, a másodikban pedig csak lesgólig. Cserébe a Farkasok szereztek viszont egy szabályos találatot. Ward lépett ki középen egy kétemberen átgyömöszölt labdával, és szemtől szemben Reinával már nem hibázott. A Pool szabályosan nem talált be, így 1-0-ra nyert a kiesőjelölt vendégegyüttes.




Eredmények:

Chelsea - Bolton 1-0 (0-0)
Gólszerző: Malouda (61.).

Wigan - Arsenal 2-2 (1-2)
Gólszerző: Watson (18., 11-esből), Squillaci (81., öngól), illetve: Arsavin (39.), Bendtner (44.). Kiállítva: N'Zogbia (78., Wigan Athletic).

Liverpool - Wolverhampton 0-1 (0-0)
Gólszerző: Ward (56.).