Magyar válogatott

Áttörési ponthoz érkezett a magyar labdarúgás - Egervári

A magyar válogatott számára fontos, hogy a kulcsemberek minden héten pályára lépjenek klubjukban, véli a szövetségi kapitány.

MLSZEgervári Sándor irányításával jól szerepelt a magyar válogatott a 2010-es Eb-selejtezőkön, az évet értékelve a szövetségi kapitány kiemelte, áttörési ponthoz érkezett a magyar labdarúgás.

„A tétmérkőzéseken megszerzett pontok alapján a válogatott idei teljesítménye az elvárhatónál valamivel jobb volt, a csapatépítés terén is a vártnál előrébb tartunk, hiszen a szokásosnál nagyobb léptékben történtek változások. Több új fiatal játékos is kiharcolta állandó helyét a válogatottban” - nyilatkozta az InfoRádiónak Egervári Sándor.

A szövetségi kapitány elmondta, Dzsudzsák Balázs az, aki a legtöbbet fejlődött, de nagy léptekkel halad előre a Sampdoria középpályása, Koman Vladimir, a Videoton játékosa, Elek Ákos és a Mainz csatára, Szalai Ádám is. Tőlük harmonikus együttműködést látott a kapitány a pályán, nem várta, hogy ilyen hamar összecsiszolódjon egy teljesen új társaság.

„Fontos, hogy ezek a játékosok minden héten pályára léphetnek, mert a válogatott nehéz helyzetbe kerülne, ha nem versenyformában lévő focisták játszanának. Jó lehetőséget látok arra, hogy 2011-ben a csapat előrelépjen, mert komoly áttörési ponthoz érkezett a magyar labdarúgás, amely olyan vezetőket kapott, akiknek a programjai mentén elindulhat és felzárkózhat, és végre nem visszafelé araszolunk. Ennek a feltételei teremtődtek meg 2010-ben” – jegyezte meg a szövetségi kapitány.