MJUS-Fortress Körmend

Németh István újra kipróbálná magát külföldön

A körmendi hátvéd, Németh István úgy gondolja, nem kell szégyenkeznie eddigi légiós karrierje miatt, és ha lehetősége lenne, ismét külföldre szerződne.

Németh István, a Körmend kosarasa a vasnepe.hu-nak nyilatkozott a külföldi élményeiről, egészségi állapotáról és jövőbeli terveiről is.

„2002-ben, 23 évesen életemben először külföldre, Olaszországba szerződtem. Igazi mélyvíz volt. Tudom, nem a legjobban reagáltam a nehézségekre, mert hazajöttem. Ha visszaforgathatnám az időt, másképpen, sokkal nyugodtabban fogadnám az esetleges mellőzést, az egyedüllétet, a másfajta kultúrát. Szerencsére egy év múlva sikerült a nulláról lassan felépítve ismét elkezdeni a légióséletet. Nagy lehetőséget kaptam, és úgy érzem, sokat tanultam. Összesen hét szezonban játszottam külföldön. A csúcspont a lengyelországi két év volt, ami nagyon jól sikerült szakmailag. Lehetett volna rosszabb és jobb is a nemzetközi karrierem, de azzal kell megelégedni, ami van. Azt hiszem, nem kell szégyellnem” – mondta a 31 éves játékos.

A hátvéd beszélt makacs sérüléséről is, amely akadályozza abban, hogy a pályán a maximumot nyújtsa.

„2009 őszén minden balul sült el. Egy egész jó athéni és válogatottbeli év után nem találtam megfelelő csapatot, frusztrált voltam. Aztán jött az olasz ajánlat. Alighogy kiértem, a negyedik vagy ötödik napon megsérültem. Az orvosom alternatív kezelést javasolt, én is úgy éreztem, hogy nincs szükség műtétre. Ötször egy hetet töltöttem el Szlovéniában, rendbe is jött a hátam, tavasszal sikerült újra pályára lépni Körmenden. De az utolsó előtti bajnokin rásérültem. Ekkor már nem lehetett elkerülni a porckorong-műtétet. Ez fél éve volt, de azóta sem vagyok teljesen rendben. Pedig mindent megteszek, soha ilyen kitartóan, ambíciózusan nem dolgoztam. Próbálom újra felépíteni magam, és várom a munka gyümölcsét. Szeretnék olyan állapotba kerülni, mint két-három éve voltam. Még vannak előttem lépcsőfokok, de talán nincs messze a cél. Egyik nap mindent meg tudok csinálni, de a következőn úgy érzem, nagyon le vagyok maradva” – magyarázta a Németh.

A 108-szoros válogatott kosaras a bajok ellenére sem mondott le arról, hogy ismét kipróbálja magát külföldön.

„Jelen pillanatban ugyan nem túl rózsás a helyzetem, de ha lesz rá lehetőségem, nagyon szeretnék elmenni. Ha tudom bizonyítani, hogy egészséges vagyok és képes a kiegyensúlyozott, jó játékra, akkor remélem, kapok újra lehetőséget. Hiszen a külföldi éveimben bizonyítottam, tudják, mire vagyok képes. Nyárra már szeretnék újra a régi lenni. Körmenden jelenleg is vannak gondok. Mindig csak a következő meccsre koncentrálunk. Az biztos, ha év végén a négyben akarunk lenni, akkor még javulnunk kell” – fogalmazott a 190 cm magas játékos.