Premier League

Hétközi forduló Angliában - Előzetes

Tovább pörög a mókuskerék az angol élvonalban, kedden és szerdán már a 20. fordulót rendezik a szigetországban. A Chelsea-nek egy napja van, hogy összeszedje magát az Arsenal elleni hétfői zakó után, az Arsenal és a Manchester United könnyen verhető ellenfélhez látogat. Előzetes.

A Tottenham-Newcastle összecsapás a forduló rangadója

Kisebb nagyobb pihenőt azért kaptak a csapatok az időjárás jóvoltából, a Liverpool például 11-én játszott utoljára bajnokit, Roy Hodgson menedzsernek elég ideje volt felráznia csapatát a kábulatból, a csontutolsó Wolverhampton ellen több mint kötelező a győzelem a 10. helyen szerénykedő vörösöknek a sérült Carragher, Agger és Spearing nélkül is.

Az élmezőny bajnokaspiráns tagjai közül a Tottenham és a Chelsea kivételével mindegyik alakulat könnyen verhető ellenféllel találkozik: a manchesteri klubok közül a City az Aston Villát látja vendégül, a United Birminghambe látogat, az Arsenal Wiganbe utazik. A Citynél rendeződött Carlos Tévez ügye, bár az argentin támadó a botrány idején is rendületlenül lőtte a gólokat. Az Everton elleni bő egy héttel ezelőtti vereséget leszámítva szépen menetelnek a kékmezesek a bajnokságban, a negyedik Chelsea-vel szemben négy pontos előnnyel állnak a tabella legalsó fokán. A United április óta veretlen a Premier League-ben, bár azzal a Birminghammal mérkőzik, amit otthonában szinte lehetetlen megverni, ősszel csak az Everton tudta bevenni a ST. Andrews Stadiont. Ha ehhez hozzátesszük, hogy a Vörös Ördögök idegenben csak egyszer nyertek az idényben, máris árnyaltabb a kép, Sir Alex Ferguson legényeinek minden labdáért meg kell harcolniuk.

Az Arsenal hétfő este magabiztosan verte a Chelsea-t, a lendület aligha a Wigan ellen törik meg. Az Emiratesben megégett kékek a Premier League-ben eddig tisztességgel helytálló, 6. Boltont fogadják, Bogdán Ádámmal a cserepadon. Carlo Ancelotti menedszer szerint "nincs mese, győzni kell, és felébredni végre", a Bolton viszont szívesen álomba ringatná Terryéket....A Chelsea-ben Benajoun és Alex továbbra is betegszabadságát tölti.

A Tottenham-Newcastle összecsapás a forduló rangadója. A Spurs már hat meccs óta veretlen, a sérüléséből visszatért Rafael van der Vaart legutóbb kettőt szórt az Aston Villa kapujába (2-1), remek mérkőzésre van kilátás. Kádár Tamás valószínűleg a cserepadon sem kap helyet a vendégeknél. A hazaiaknál ugyanakkor hosszú a sérültek listája: Galls, Huddlestone, King, Woodgate és O'Hara. A Fulham a Stoke City-hez látogat, Gera Zoltán együttese régóta gödörben van, és már kiesőhelyen tanyázik a PL-ben.

Premier League, 20. forduló:
Keddi program:

Manchester City-Aston Villa 16.00
Stoke City-Fulham 16.00
Sunderland-Blackpool 16.00
Tottenham Hotspur-Newcastle United 16.00
West Bromwich Albion-Blackburn Rovers 16.00
West Ham United-Everton 18.30
Birmingham City-Manchester United 21.00

Szerdai program:
Chelsea-Bolton Wanderers 20.45
Wigan Athletic-Arsenal 20.45
Liverpool-Wolwehampton 21.00