Férfi kézilabda VB

Veszprémben készül a keret, Nagy Lászlóval tárgyalnak

Január 2-ig kell döntenie az átlövőnek

  • MTI

A férfi kézilabda-válogatott keretének legtöbb tagja Veszprémben készül december utolsó hetében és Újév után is. A világbajnokság előtt Lengyelországban játsszanak a csehek, a szlovákok és a házigazdák ellen. Nagy Lászlóval még tárgyal a szövetség elnöksége által felkért csoport a szerepléséről.

A szövetség egyeztet Nagy Lászlóval arról, hogy a világklasszis miként tudna részt venni a fontos tornán. A Barcelona átlövője másfél éve nem játszott a csapatban, és másfél hónapja jelezte: addig nem jön, amíg az általa felvetett gondok (például a sportolók napidíja és biztosítása) nem oldódnak meg. Nagy mellett kiálltak a társak, akik tárgyalást kezdeményeztek a szövetséggel, és most esély mutatkozik arra, hogy vállalja a vb-szereplést.

"A szövetség elnöksége által felkért csoport tárgyal Nagy Lászlóval, aki Perez Carloshoz hasonlóan megkapta az egyéni felkészülési tervet, és ez alapján készül. Január 2-ig van határidő, hogy Nagy Laci jön-e vagy sem" - mondta Mocsai Lajos szövetségi kapitány az MTI-nek.

Fazekas Nándor egyelőre nem tud csatlakozni a többiekhez, mert felesége veszélyeztetett terhes, míg a Németországban szereplő Mocsai Tamás és Ilyés Ferenc január 2-án, vasárnap érkezik meg. Az később dől el, hogy a jelenleg Kubában pihenő Perez vállalja-e a vb-szereplést.

"A legfontosabb, hogy Fazekas Nándi családja ne szenvedjen hiányt, és tudja támogatni a feleségét. Abban maradtunk, hogy megvárjuk a szülést, és utána jelentkezik, addig külön készül" - tette hozzá a szövetségi kapitány.

A csapat csütörtökön zártkapus meccset vív a Veszprém Arénában Bahreinnel, majd kétnapos pihenőt kapnak a keret tagjai. Január 2-ától újra együtt készül a keret, és 4-én - ugyancsak Veszprémben zárt kapuk mögött - Algéria lesz az ellenfél. Mocsai Lajos alakulata ezt követően Lengyelországban lép pályára, január 6-án Csehország, 7-én Szlovákia, 8-án pedig a házigazda ellen.

A vb 13-án rajtol, a magyarok 14-én kezdenek Norrköpingben az olimpiai ezüstérmes Izland ellen, majd 15-én Norvégia, 17-én Linköpingben Brazília, 18-án Japán és 20-án Ausztria lesz az ellenfél. A középdöntőbe a legjobb három válogatott kerül.

A Veszprémben készülő 19 fős keret:
kapusok: Liszkai Szilveszter (MKB Veszprém), Mikler Roland (Pick Szeged), Tatai Péter (Pick Szeged)
jobbszélsők: Gulyás Péter (MKB Veszprém), Harsányi Gergely (Tatabánya Carbonex), Iváncsik Tamás (MKB Veszprém)
jobbátlövők: Laluska Balázs (MKB Veszprém)
irányítók: Császár Gábor (MKB Veszprém), Eklemovics Nikola (MKB Veszprém), Lékai Máté (Pick Szeged)
beállósok: Gál Gyula (HC Croatia Zagreb), Schuch Timuzsin (HCM Constanta), Zubai Szabolcs (Pick Szeged)
balátlövők: Halász Máté (Tatabánya Carbonex), Katzirz Dávid (Pick Szeged), Nagy Kornél (MKB Veszprém)
balszélsők: Iváncsik Gergő (MKB Veszprém), Vadkerti Attila (Pick Szeged), Törő Szabolcs (Pick Szeged)