NBA

A Spurs továbbra is vezeti a ligát

Parkerék a Washingtont verték

A Detroit Pistons az utolsó pillanatokban kiegyenlített a Chicago ellen, de a hosszabbításban a Bikák jobbak voltak. A nyáron szerződtetett Carlos Boozer 31 pontot szerzett. A San Antonio ismét győzött, és továbbra is a liga legjobbja.

A San Antonio Spurs legutóbb kikapott ugyan az Orlandótól, de Karácsony másnapján kijavították a csorbát a Washington ellen. Tony Parker vezette a ligaelsőt, tekintélyt parancsoló dupla duplát ért el. 20 pontja mellé 14 asszisztott adott a csapattársaknak. Rajta kívül Ginóbili emelkedett még ki a 21 pontjával.

McDyess a San Antonióból a Washington ellen

A Chicago végig vezetett Detroitban, kivéve a rendes játékidő utolsó másodpercét. Magabiztosan nyerték az első negyedet, szűken bukták a másodikat, öt ponttal övék lett a harmadik is, a negyedikben viszont elszórakozták az előnyüket. Charlie Villanueva 0,6 másodperccel a duda előtt pöccintette be a hosszabbítást jelentő hazai kosarat.

A ráadásban is szoros maradt az eredmény, de az utolsó pillanatokban a 31 pontot szerző Boozer vezette Bulls tudott csak betalálni, így végül három ponttal nyerték a találkozót. A Utahtól a nyáron érkezett csatár remek formában van, az utóbbi három találkozón 29 pont feletti átlagot produkált.

A New Orleans hazai pályán csak kínlódott az első félidőben az Atlanta ellen, de a nagyszünet után Chris Paul megrázta magát. Addigi 4 pontja mellé még 18-at dobott, vezetésével a harmadik negyedben átvették a vezetést, és az utolsó játékrészben még növelni is tudták az előnyüket.

Eredmények:

Los Angeles Clippers-Phoenix Suns 108-103
Cleveland Cavaliers-Minnesota Timberwolves 97-98
Detroit Pistons-Chicago Bulls 92-95 - hosszabbítás után
New Orleans Hornets-Atlanta Hawks 93-86
Indiana Pacers-Memphis Grizzlies 90-104
San Antonio Spurs-Washington Wizards 94-80
Denver Nuggets-Philadelphia 76ers 89-95