Magyar válogatott

Nem kísérletezgetünk az azeriek ellen - Egervári

A magyar szövetségi kapitány szerint a megfelelő körülmények miatt játszanak Dubajban Azerbajdzsán ellen.

MLSZEgervári Sándornak, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának az mlsz.hu-n vezetett blogjából kiderült, milyen megfontolások alapján kötötték le az Azerbajdzsán elleni felkészülési mérkőzést, valamint említést tett kéthetes kikapcsolódásáról is.

„Az év és a szezon végeztével a válogatott szakmai stábjának is lehetősége nyílik némi pihenésre és kikapcsolódásra, ezt kihasználva két hetet Madeirán töltöttem el családommal. Az utazás hosszabbra is nyúlt a tervezettnél, hazafelé belefutottunk a nagy havazások miatt kialakult reptéri káoszba, ezért kénytelenek voltunk két napig a londoni Gatwick repülőtér "vendégszeretetét élvezni". A munkát a vakáció alatt sem felejtettem el, hiszen ebben az időszakban kellett ellenfelet keresni a válogatott számára a februári felkészülési mérkőzésre. Másfél-két hónappal a FIFA hivatalos játéknapja előtt már igen nehéz megfelelő edzőpartnert találni, de szerencsére sikerrel jártunk, a Dubajban edzőtáborozó azeri válogatottal kötöttünk le egy összecsapást. A döntésben különböző szakmai megfontolások játszottak szerepet, a legfontosabb szempont az volt, hogy adottak legyenek a megfelelő körülmények a játékra. A hazai pályák állapota ebben az időszakban sajnos nem teszi lehetővé az itthoni szereplést, ezért kellett olyan térségben szétnézni, ahol tökéletes körülmények között, megfelelő pályán lehet megrendezni a találkozót.”

A kapitány közölte azt is, hogy az azeriek ellen a legjobb összeállításában lép pályára a magyar válogatott.

„Az Azerbajdzsán elleni meccs lesz az utolsó alkalom arra, hogy felkészüljünk a hollandok elleni márciusi Eb-selejtezőkre, ezért a februári összecsapásra a soron következő tétmérkőzések főpróbájaként tekintek. Ennek megfelelően már nem lesz lehetőség a kísérletezgetésre, a legjobb kerettel utazunk el Dubajba, ami azt jelenti, hogy természetesen a légiósok is ott lesznek az együttesben, s a meccsen már kimondottan a hollandok elleni selejtezőket szem előtt tartva lépünk pályára. Ellenfelünk jóval mögöttünk található a világranglistán, ezzel együtt nagyon nehéz mérkőzésre számítok, mindenképpen figyelmeztető jel, hogy az azeriek ősszel le tudták győzni otthon a törököket.”