Spanyol Király Kupa

Levante - Real? Minek? Real - Levante 8-0

A Királyiak keresztülgázoltak a valenciai kiscsapaton

A spanyol Király Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén megsemmisítő vereséget mért a Real Madrid a Levantéra. A vendégek semmi ellenállást nem tudtak kifejteni, 4-4 gólt kaptak mindkét félidőben.

Karim Benzema a januári átigazolási időszak előtti utolsó meccsen még megmutatta, hogy van benne csatárvér. Rögtön a hatodik percben elcsent egy rossz hátrapasszt a vendégvédőktől, két biciklicsellel átverte az utolsó embert, és szépen lőtt a rövid alsóba. (1-0)

A tizedik percben már eldőlni látszott minden: Cristiano Ronaldo adott be a balszélről, Özil egy csellel elfektette a hátvédeket, és betalált a kapu jobb oldalába. (2-0)

A Real Madrid játékosai a Levante ellen

Félóra után végképp el is dőlt minden, csak a gólok száma maradt kérdéses. Di María előreívelése megcsúszott a Levante védőjének hasán, Benzema köszönte szépen az újabb lehetőséget, és 3-0-ra alakította az állást.

Cristiano Ronaldo is felíratkozott a listára még a szünet előtt: Benzema passzából talált be. (4-0)

A szünet után sem állt le a nagyüzem. Előbb az eddig látványosan kínlódó, szerda este azonban meglehetősen éles Benzema fejezte be a mesterhármasát, majd C. Ronaldo lőtt a jobbösszekötő helyéről erőből a hosszú felsőbe. Két perc múlva már ő is háromnál, a Real pedig 7-0-nál járt: ezúttal egy lapos indítás után találta meg a felső sarkot. Végül a csereként beálló Pedro León is betalált, igaz ez inkább a szintén a padról beszálló Morata érdeme volt. Ő forgatta ugyanis meg az egész levantei védelmet, és a lövése után a kapusról kipattanó labdát tette be León. (8-0)

Eredmények:

Real Madrid - Levante 8-0 (4-0)

Korábban:

Atlético Madrid - Espanyol 1-0 (1-0)

Betis - Getafe 1-2 (0-2)

Sevilla - Malaga 5-3 (2-3)

Almería - Mallorca 4-3 (2-2)

A visszavágókat január 4-6. között rendezik.