Újpest

Kovács Zoltán úgy véli, több az élvezetes mérkőzés az NB I-ben

A lila-fehérek sportigazgatója szerint sokat számítana, ha mindenhol kiváló minőségű pályákon játszhatnának az első osztályban.

UTEKovács Zoltán, az Újpest sportigazgatója a csapat hivatalos oldalán beszélt az NB I színvonaláról, az esetlegesen távozó játékosokról és a csapat téli felkészüléséről.

„Talán több élvezetes mérkőzést lehetett látni, mint az előző szezonokban, de véleményem szerint nagy előrelépés akkor lesz tapasztalható, ha mindenhol kiváló minőségű pályákon folyik majd a játék, mert már ez is sokat „dobna” a legtöbb meccs színvonalán. Az MLSZ szakmai bizottságában ezért is utasítottuk el a tavaszi-őszi bajnokság terveit, mert mi egyértelműen az infrastrukturális fejlesztések mellett köteleztük el magunkat. Tartósan akkor lehet majd színvonal-emelkedésről beszélni, ha minél több erős csapat játszik kifogástalan körülmények között. Természetesen nemzetközi téren is akkor tudnak majd még jobban teljesíteni a magyar csapatok, ha a bajnokság is erős. Legalább öt-hat meghatározó klub kellene az élvonalba, amelyekhez mindig felzárkózna egy-egy „meglepetésgárda”. Ha szétnézünk Európában, akkor az összes topbajnokságban ezt tapasztalhatjuk. Szerintem ezek mellett valahogyan korlátozni kellene a külföldi játékosok számát is, hogy még több lehetőség nyíljon meg a hazai, fiatal játékosok előtt” – mondta az egykori válogatott labdarúgó.

Az sportvezető elmondta, még nincs egyezség Korcsmár Zsolt és Simon Krisztián ügyében sem, de csak megfelelő ajánlat esetén mondanak igent.

„A tárgyalóasztaloknál nincsen téli szünet, a lejáró szerződésű játékosainkkal megkezdtük az egyeztetéseket, igazából erről ebben a szakaszban még nem is érdemes többet elmondani. Simon Krisztián és Korcsmár Zsolt ügyeiben csak olyan megállapodások születhetnek majd – ha születnek –, amelyek mind a játékosok, mind az Újpest érdekeit szolgálják. Ami pedig a pályát illeti, a tervek szerint kétszer egy héten keresztül edzőtáborozunk majd Sopronban, és január 23-án részt veszünk a szombathelyi teremtornán is. Az edzőmérkőzések programja is közel készen van, még egy-két időpontra keresünk megfelelő játékerőt képviselő ellenfelet. Felmerült egy törökországi edzőtábor lehetősége is, ennek létrejöttére körülbelül ötven százalék esélyt látok, de csak januárban dől el, hogy kiutazik-e a csapat külföldre, vagy Magyarországon készül fel végig a tavaszi idényre” – fogalmazott Kovács Zoltán.