Labdarúgás-Chile

Zavaros futballhelyzet, francia tervekkel

  • MTI

A chilei labdarúgó-válogatott Franciaországban lép pályára jövő augusztusban barátságos mérkőzésen.

"Hétfőn írtam alá egy a francia válogatott elleni, franciaországi találkozóról szóló szerződést, ha nem tévedek augusztus 17-re vonatkozóan" - idézte a helyi sajtó Harold Mayne-Nicholls szövetségi elnököt.

A két ország nemzeti együttese legutóbb 2001 szeptemberében mérkőzött meg egymással Santiago de Chilében. Akkor a hazaiak 2-1-re nyertek. A nyári, dél-afrikai világbajnokságon a nyolcaddöntőig jutott dél-amerikai válogatott körül bizonytalan a helyzet, mivel egyelőre nem tisztázott a szövetség vezetőségének, illetve a szakmai stábnak az összetétele.

Mayne-Nicholls négy évre szóló mandátuma január végén jár le, a novemberi választást, melyen egy spanyol üzletember, Jorge Segovia lett a befutó, viszont érvénytelenítették. Az új voksolás január 7-én lesz. A vb-n a válogatottal sikeresen szerepelt, ezért a szurkolók által bálványozott argentin szakvezető, Marcelo Bielsa korábban jelezte, hogy semmiképpen sem marad a posztján, amennyiben Mayne-Nichollst nem választják újra. Nevec Ilic, a Chilei Olimpiai Bizottság elnöke szerint ugyanakkor Bielsa időközben finomította álláspontját, s állítólag megvizsgálja majd, hogy adott esetben együtt tudna-e dolgozni egy új elnökkel.