Forma-1

Petrov 2012-ig hosszabbított a Renault-val

Szerdán a Renault Formula-1-es istálló vezetősége bejelentette, hogy Vitalij Petrov további két évig marad a csapatnál, így 2010-ig biztosan lesz orosz pilótája a száguldó cirkusznak.

Petrov 2012-ig hosszabbított a Renault-val.

A szerződéshosszabbítás tényét Eric Boullier csapatvezető jelentette be az istálló hivatalos közleményében.

"Nagy örömünkre szolgál, hogy megerősíthetem, Vitalj 2011-ben és 2012-ben is a csapatnál marad. Biztosak vagyunk benne, hogy hamarosan egyenrangú társa lesz Robert Kubicának, mind sebességben, mind eredményességben." Ezzel a kijelentésével főnöke ha burkoltan is, de célzott arra, hogy 2011-ben fényesebb eredményekkel kell előrukkolnia Petrovnak.

"Rendkívül boldog vagyok, hogy maradhatok a csapatnál, és 2011-ben és 2012-ben is képviselhetem a Lotus-Renault-ot. Sokat tanultam ebben az évben, ami hasznomra lesz a jövőben." - nyilatkozta az orosz pilóta a bejelentés után.

"Mindannyian örülünk, hogy Vitalij további két évig a mi pilótánk lesz. Az elmúlt szezonben egyértelműen bizonyította, hogy megvan benne a kellő potenciál a sikeres folytatáshoz. 2011-ben minden versenyen a lehető legjobb teljesítménnyel akarunk előrukkolni, ehhez Petrov a megfelelő ember. Az sem mellékes, hogy neki köszönhetően nyitott a Forma-1 Oroszország felé, és viszont." - dícsérte az oroszt Gerard Lopez, a Reanault-főrészvényes Genii Capital elnöke.

Petrov 2010-ben, első F1-es idényében a 13. helyen végzett a pilóták versenyében, legjobb eredménye a Hungaroringen elért 5. helyezés volt. Csapattársa, Robert Kubica a 8. lett, 109 ponttal megelőzve az oroszt.