Ökölvívás

Pacquiao-Mosley májusban

  • MTI

Megszületett a megállapodás a jelenkor legjobb profi ökölvívójának tartott Manny Pacquiao és az amerikai Shane Mosley menedzserei között, eszerint a két bokszoló május 7-én a Las Vegas-i MGM Grandben csap össze egymással.

Bob Arum, a Fülöp-szigeteki sztár promótere elmondta, hogy Pacquiao három lehetséges ellenfél közül választott, s a múlt héten végül azért döntött a korábban három kategóriában is világbajnok veterán amerikai Mosley mellett, mert jóval ismertebb mint Juan Manuel Marquez vagy Andre Berto.

"Nagyon érdekes és izgalmas mérkőzés lesz, ebben biztos vagyok - nyilatkozta Arum. - Mosley tapasztalt, gyors ökölvívó."

A profi pályafutása során eddig 52 győzelmet, 3 vereséget és 2 döntetlent jegyző Pacquaio legutóbb novemberben lépett szorítóba, akkor egyhangú pontozással verte Antonio Margaritót, míg Mosley (46 győzelem, 6 vereség, 1 döntetlen) szeptemberben végzett döntetlenre Sergio Morával. Arum elmondta, a 32 éves Pacquiaio nagy álma továbbra is az, hogy Floyd Mayweather ellen lépjen szorítóba, ám a veretlen amerikai képviselői hosszú ideje nem keresték őket.