Görög Kupa

Németh és Megyeri nélkül jutott tovább az Olimpiakosz

A Panathinaikosz ötgólos meccsen került a nyolc közé

Sem Németh Krisztián, sem Megyeri Balázs nem kapott lehetőséget az Olimpiakoszban az Aszterasz elleni Görög Kupa nyolcaddöntő-mérkőzésen. Csapatuk emberhátrányban játszva a hajrában harcolta ki a továbbjutást. Szintén továbbment a PAOK és a Panathinaikosz.

Kora délután játszották a PAOK-PAS Giannia mérkőzést, amelyen az esélyesebb hazaiak szereztek vezetést a harmadik percben Vanderson öngóljával. (1-0)

Az első félidő hajrájában eldőlni lásztott a meccs, amikor Athanasziadisz találatával már 2-0 volt az állás. A vendégek a szünet után szépíteni tudtak ugyan, de 2-1-es győzelmével a PAOK jutott tovább.

A magyarjai nélkül felálló Olimpiakosz megszenvedett idegenben az Aszterasszal, ráadásul a 78. percben Mellberg kiállítása miatt emberhátrányba is kerültek. Végül nyolc perccel később mégis ők szerezték a meccs egyetlen gólját Ibagaza révén. 1-0-s győzelmükkel a pireusziak folytathatják a nyolc között.

A Panathinaikosz gólzáporos mérkőzésen ejtette ki a Trikalát. Különösen az első félidő vége volt sűrű. A 43. percben Ninisz, a 44.-ben Leto szerzett gólt, ezzel 2-0-ra vezetett a Pana'. Mindössze egy minutummal később viszont szépítettek a vendégek, Kontogoulidisz révén. (2-1)

A második játékrész közepén újra két góllal vezettek a hazaiak, de két perccel később megint szépített a Trikala. Több találat nem született, 3-2-vel jutott tovább a Panathinaikosz.

Eredmények:

PAOK - PAS Gianna 2-1 (2-0)

Aszterasz - Olimpiakosz 0-1 (0-0)

Panathinaikosz - Trikala 3-2 (2-1)