Német Kupa

Idegenben jutottak tovább a másodosztályú csapatok

A Wolfsburg három gólt kapott a Cottbustól

A Bundesliga 2-ben szereplő Cottbus és Duisburg is idegenben, ráadásul elsőosztályú ellenféllel szemben tudott továbbjutni a Német Kupa nyolcaddöntőjében.

A Wolfsburg a kezdőcsapata alapján nagyon is komolyan vette a Német Kupa szerda esti nyolcaddöntőjét. Ott volt a pályán Diego, Dzeko és Grafite is. Ennek ellenére sima, 3-1-es vereséget szenvedtek a másodosztályú Cottbustól. Ráadásul már az első félidőben eldőlt minden!

Petersen már a 3. percben megszerezte a vezetést a vendégeknek, amit a szünet előtti percekben Shao növelt, és Petersen is megszerezte a maga második, csapata harmadik találatát még a pihenő előtt. A hazaiak csak szépíteni tudtak Dzeko révén a második játékrészben, így a Cottbus jutott a legjobb nyolc közé.

A Köln állandó menekülésben van a kiesés elől, így tőlük nem annyira meglepő, hogy egy másodosztályú csapat elbírt velük. Főleg, hogy a Duisburg a Bundesliga 2 élmezőnyéhez tartozik. A vendégek ezen a meccsen is korán előnybe kerültek: a második percben Maierhofer talált be. A hajrá kezdetén Koch duplázta meg a vezetésüket, a végeredményt Terodde állította be a hazai csapatból.

Eredmények:

Wolfsburg - Cottbus (II.) 1-3 (0-3)

Köln - Duisburg (II.) 1-2 (0-1)