Spanyol Király Kupa

Valencia-Villarreal a kupában - előzetes

A Barcelona a Bilbaót fogadja

Kedden este három mérkőzést rendeznek a spanyol Király Kupa nyolcaddöntőjében - ha minden igaz. Előfordulhat ugyanis, hogy az utóbbi napok esőzései miatt a Córdoba-Deportivo találkozó elmarad. A Barcelona az Athletic Bilbaót fogadja, amelyből hiányozni fog Fernando Llorrente. Szintén megrövidült a bevethető játékosok listája a Valenciánál, amelyhez a Villarreal látogat.

Nem valószínű, hogy Guardiola a legerősebb kezdőjét küldi ki a Bilbao ellen. Legalábbis erre utalnak a nyilatkozatai és az, hogy Messi külön edzett a többiektől hétfőn. Milito és Jeffrén szintén edzésbe álltak ugyan, de nem valószínű, hogy pályára lépnek a Bilbao ellen.

A gránátvörös-kékek ugyanakkor fontosnak tartják a kupát, és lépésről lépésre ugyan, de el szeretnék érni azt a teljesítményt, ami 2009-ben már sikerült: akkor hatból hat kupát tehettek a vitrinjükbe. Dani Alves szerint "a Barcával semmi sem lehetetlen. Nincs baj azzal, ha álmodozunk. Jó úton járunk, és ha tovább folytatjuk a munkát, semmi nem téríthet el minket."

A Bilbaónak biztosan lesz hiányzója, méghozzá a legfontosabb láncszem, Fernando Llorrente. A világbajnok csatár a Levante elleni bajnokin sérült meg, és ki kell hagynia a kedd esti meccset, de az is lehet, hogy a január 2-i bajnoki fordulóban és az 5-i kupavisszavágón sem játszhat.

A Córdoba-Deportivo mérkőzésnek papíron a vendégek az esélyesei - ha megrendezik a találkozót. Spanyol források szerint ugyanis elmaradhat a mérkőzés az utóbbi napok esőzései miatt, ugyanakkor hivatalos információ nem jelent meg az esetleges halasztásról.

A hazaiak kínlódnak a második vonalban, igaz, a vendégek sem túl acélosak a Primera Divisiónban. Azért mi mégis a Deporra tennénk, annak ellenére, hogy a Córdoba már kiejtette a Racing Santandert. A La Corunaiak edzője, Miguel Angel Lotina kicsit tart az összecsapástól, és egyébként sem vár sokat a csapatától a kupában. "Bár úgy tűnik, hogy kedvezett nekünk a sorsolás, vannak nálunk sokkal nagyobb favoritok. Ráadásul a mostani ellenfelünket is komolyan kell vennünk, mivel szervezettek, és jól dolgoznak."

Valencia és Villareal ütközet

A kedd éjszakai mérkőzés valódi rangadó lesz, a bajnoki negyedik Valencia az ötödik Villarrealt fogadja. A hazaiaknál elég sok lesz a hiányzó, mivel megsérült a kapusuk Cesar Sanchez, a hátvédjük, Navarro és a két középpályásuk, Tino Costa és Banega is. Cesarnak ráadásul meghúzódtak a térdszalagjai, ezért valószínűleg több hétre kidőlt. A többiek sérülése nem tűnik túl komolynak, de ezt a kupameccset kihagyják.

A Valencia néhány gyengébb eredmény után győzni tudott a hétvégén a Real Sociedad ellen, míg a Villareal hazai pályán verte a Mallorcát. Idegenben ugyanakkor gyengébb a Sárga Tengeralattjáró, már három vereséget is elszenvedtek a bajnokságban. A Mestalla pedig általában nem szokott a kedvenc úticélja lenni.

A program:

Barcelona - Bilbao 20:00

Córdoba - Deporivo 20:00

Valencia - Villarreal 22:00