Argentína

Maradona munkát keres - a szövetség és a Boca vezetőibe is belekötött

Az egykori sztár szívesen lenne újra szövetségi kapitány

  • MTI

Továbbra is szeretne újból az argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya lenni Diego Maradona, de amíg Julio Grondona a helyi szövetség elnöke, addig - amint azt leszögezte - ez szóba sem jöhet.

"Hiányzik a válogatott, Grondona és Carlos Bilardo viszont nem" - idézte a játékosként 1986-ban világbajnokságot nyert trénert a Clarin című argentin napilap.

Maradona korábban jó és eredményes kapcsolatot ápolt mindkét elöljárójával, Bilardo, a nemzeti csapat jelenlegi menedzsere volt például a szakvezetője annak a válogatottnak, amely az ő vezérletével vb-aranyat nyert.

Az 50 éves "Isteni Diego" 2008-ban került a nemzeti együttes élére, s a nyári, dél-afrikai világbajnokságon is ő irányította a válogatottat. Pozíciója azután gyengült meg, hogy csapata a sikeres csoportkört követően a negyeddöntőben 4-0-ra kikapott a németektől. Maradona átmeneti hezitálás után maradni akart tisztében, de Grondona ezt ahhoz a feltételhez kötötte, hogy váljon meg több szakmai segítőjétől, erre azonban a kapitány nem volt hajlandó. Utóbb úgy nyilatkozott: Grondona hazudott neki, Bilardo pedig elárulta őt. A szakvezetőt hivatalosan nem menesztették, hanem lejárt szerződését nem hosszabbították meg, a szövetség hivatalos indoklása szerint "áthidalhatatlan nézetkülönbségek" miatt.

"Bilardo egy szobor a válogatott mellett, aki hasznot nem hoz és nem képvisel semmit. A fiatal játékosok nem értik őt, a csapat körül tevékenykedők még kevésbé. Vissza kellene vonulnia" - fogalmazott Maradona.

A tréner egyúttal arról is beszélt, hogy szerinte neki kellene lennie a Boca Juniors új edzőjének, egyúttal kritizálta volt klubja vezetőit, akik Julio Cesar Falcionit készülnek kinevezni a csapat élére.