NHL

Malkin - két gól, három gólpassz

A pittsburghi csatár beállította karriercsúcsát

A Penguins két vereség után belegyalulta a jégbe a Phoenix Coyotest, Jevgenyij Malkinnak a hat gólból öthöz volt köze. Sidney Crosby szintén szerzett pontot, sorozatban már a huszonegyedik alkalommal. Az alsóházban álló Florida kiütötte a ligaelső Philadelphiát, Vokoun hibátlanul védett. Szintén nem kapott gólt Hiller az Anaheim kapujában, ők a Bostont verték. A Tampa és a Vancouver is négy győzelmet hozott össze egymás után.

A tizenkét meccses győzelmi sorozat után kétszer kapott ki a Pittsburgh, de úgy tűnik, túl vannak a mélyponton - már amennyire a liga második helyére való visszaesés annak számít. A Phoenixet fogadták az NHL hétfői játéknapján, és Jevgenyij Malkin vezetésével kiütötték a Prérifarkasokat. Az orosz csatár az első harmad legvégén és a második legelején is gólt szerzett, emellett három gólpasszt is adott a társainak. Ezzel beállította a korábbi karriercsúcsát, öt pontot szerzett egy mérkőzésen. Sidney Crosby szintén betalált, sorozatban 21-edszer szerzett pontot. A vendégek nem sok vizet zavartak a meccsen, Wolski a harmadik játékrészben szépített, ötgólos Penguins-vezetésnél. Conner még visszaállította a különbséget, 6-1 lett a vége.

Jevgenyij Malkin

A ligaelső Philadelphia - amely lezárta a Pingvinek győzelmi sorozatát - ezúttal nagy pofonba szaladt bele Floridában. Az alsóházban veszteglő hazaiak öt gólt lőttek válasz nélkül.

Tomas Vokounhoz hasonlóan az aneheimi Jonas Hiller szintén kapott gól nélkül zárt. A Kacsák a Bostont győzték le 3-0-ra McMillan, Visnovsky és Perry találataival, így két ponttal meg is előzték ellenfelüket a táblázaton.

Az Atlanta a Pittsburghöz hasonlóan hat gólt ütött, kettőt rögtön a Toronto elleni meccs elején. A Maple Leafs szépített ugyan a második játékrészben, de a harmad hajrájában majd a harmadik periódus elején Modin, Stewart és Enström gondoskodtak arról, hogy az Atlantának ne kellhen izgulnia. A gólgyártás azért nem állt le egyik oldalon sem, 6-3 lett a vége a Thrashersnek.

A Minnesota a Calgaryt, a Tampa Bay a Carolinát, a Vancouver pedig a St. Louist győzte le. A Lighting és a Canucks kéz a kézben halad: a pontszámuk is megegyezik, és mindketten a negyedik győzelmüket szerezték sorozatban.

Eredmények:

Toronto Maple Leafs-Atlanta Thrashers 3-6
Philadelphia Flyers-Florida Panthers 0-5
Pittsburgh Penguins-Phoenix Coyotes 6-1
Tampa Bay Lightning-Carolina Hurricanes 5-1
Boston Bruins-Anaheim Ducks 0-3
St. Louis Blues-Vancouver Canucks 1-3
Minnesota Wild-Calgary Flames 4-1